Utorak, 4 Oktobra, 2022
Rubrika:

DOSIJE ISLJEDNIK (35): Milivojeva mreža poslušnika za selektivno tužilačko pendrečenje

Katnić je najavio odlučnu borbu protiv nezakonitih knjiženja u zoni Morskog dobra, ali je Lovćenski Tajnovidac ipak lagao pa njegovom ''mikroskopskom borbom protiv korupcije'' neće biti obuhvaćena svaka koruptivna čestica, posebno ne ona koja je vezana za njegovog intimusa Marka Bata Carevića.

Privatno lice Milivoje Katnić, koji je skoro sedam godina obavljao funkciju glavnog specijalnog tužioca nedavno je razriješen sa te pozicije, a iza njega je ostala zaostavština nepočinstava za čiju će sanaciju biti potrebno mnogo vremena.

Portal Aktuelno će otvoriti neke predmete iz čuvenih Katnićevih fioka povezanih sa velikim pranjem novca kada za to dođe vrijeme.  Javnost Crne Gore će tada vidjeti šta je sve skrivao i koga je štitio samoproklamovani Lovćenski tajnovidac.

Ali prije nego što pređemo na otvaranje tih tema od velikog značaja za crnogorsko društvo, ispunićemo obećanje koje smo dali našim čitaocima i u feljtonu od 40 nastavaka prikazaćemo način na koji je funkcionisao bivši glavni specijalni tužilac Katnić.

Portal Aktuelno je u periodu od 30. 04. do 30. 6. 2020. godine na slučaju biznismena Zorana Bećirovića u seriji od 60 tekstova prikazao način rada Katnića koji je za vrijeme svog mandata pretvorio SDT u nešto što je ličilo na ispostavu UDBA-e. Feljton koji od 21. februara objavljujemo upravo će se bazirati na ovom slučaju, kroz koji je najbolje prikazan način na koji je radio Katnić.

Nakon što smo objavili tekstove vezane za ovaj slučaj, u preostalih osam nastavaka feljtona, umjesto dva teksta, biće po jedan tekst koji obrađuje teme koje su obilježile karijeru penzionisanog GST-a.

Treba podsjetiti da smo se u dosadašnjim nastavcima dotakli sledećih tema:

Zloupotreba specijalnog policijskog tima za nelegalno hapšenje biznismena Zorana Bećirovića, njegovo isljeđivanje u prostorijama SDT-a, pravdanje i laganje preko medija da je saslušanje obavljeno u ODT-u, pokušaj da se u sudsku proceduru progura potpuno neosnovani optužni predlog, zloupotreba medija za širenje laži i obračun sa neprijateljima, ucjenjivanje, kreiranje “afere Delta” i crtanje mete na čelo kolege tužioca, širenje straha u tužilaštvu, neartikulisane i neodmjerene izjave, javno širenje panike u vrijeme pandemije koronavirusa, pravno neznanje, drzništvo, nerazjašnjeno pitanje famozne čokolade od 4.000 eura, sumnjiva ratna prošlost, fizički sukob u diskoteci…

Takođe smo pisali kako je Katnić, pored ličnog animoziteteta, vođen naređenjima koje je dobijao od njegovih pretpostavljenih iz takozvane Organizovane tužilačke grupe (OTG ili OKG) kupovao ćutanje medija i pokušavao da ućutka portal Aktuelno, čiji je Bećirović jedan od osnivača.

U preostalim nastavcima feljtona biće riječi o tome kako je Katnić sprovodio metod kreiranja problema, da bi onda spašavao okrivljenog i naplatio mu usluge po tarifi OTG dok je njegov predmet čuvao u čuvenim fiokama, o ukidanju crvene potjernice protiv odbjeglog biznismena Duška Kneževića, fizičkom maltretiranju zatvorenika dok je bio vojni tužilac, diletantskom vođenju postupka za pokušaj terorizma 2016. ogdine…

Krajni cilj Katnića i opskurne OTG bio je ”uhapsiti” Portal Aktuelno onako kako je njegova OTG ”uhapsila” sve ostale medije u državi. Međutim, te teme smo se samo dotakli u feljtonu, a portal Aktuelno i Online magazin Luča će o tome opširnije pisati kada za to dođe vrijeme!

Feljton ćete moći da čitate i na Online magazinu Luča, u posebnoj rubrici ‘’Milivoje Katnić’’. U svakom nastavku biće naznačen naslov teksta i datum kada je objavljen da bi čitaoci mogli da dovedu stvari u pravilan kontekst i da bi uvidjeli da je portal Aktuelno još prije gotovo dvije godine naglašavao koliku štetu su za crnogorsko pravosuđe i čitavo društvo učinili Katnić i grupa njegovih saradnika poznata kao Organizovana tužilačka grupa (OTG).

 

UHODANA ISLJEDNIČKA PRAKSA Milivojeva mreža poslušnika za selektivno tužilačko pendrečenje (17.02.2021)

Samoproklamovani Lovćenski Tajnovidac Milivoje Katnić koji se uprkos svim izgledima, ne birajući sredstva grčevito bori da održi svoju poziciju moći na mjestu glavnog specijalnog tužioca, po ko zna koji put je pokazao da mu institucija SDT-a služi isključivo za selektivno pendrečenje neistomišljenika.

Isljednik Milivoje na nedavno održanoj konferenciji za novinare GS najavio je da će SDT kada su u pitanju nezakonitosti oko knjiženja nepokretnosti u zoni morskog dobra „ići po svakoj parceli, ispitivati do kraja svaku česticu zemlje“.

Navedenom konstatacijom Katnić je najavio  odlučnu borbu protiv nezakonitih knjiženja u zoni Morskog dobra, stoga  portal Aktuelno koristi priliku da upozna crnogorsku javnost sa činjenicom da je Lovćenski Tajnovidac ipak lagao i da njegovom”mikroskopskom borbom protiv korupcije” ipak neće biti obuhvaćena svaka koruptivna čestica.

Bato izvan Milivojevog radara

Katnić je kontrolisao i parcele u zoni Morskog dobra koje se nalaze u katastarskoj opštini Krimovica, a na kojima je Nebojša Carević brat predsjednika opštine Budva Marka Bata Carevića mimo ugovorenih odredbi ugovora sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom i mimo svih zakonskih akata Crne Gore, naravno bez građevinske dozvole izgradio i uspio da upiše na sebe objekat koji se takođe nalazi „na pjeni od mora“, kao i oni objekti zbog kojih GST hapsi i privodi ljude.

Podsjetimo, Nebojša Carević, na svoje ime je upisao vlasništvo objekta od 83 kvadrata na plaži Ploče koju Carevići već godinama koriste mimo zakonskog tendera. To Katniću  očigledno ne smeta, pa ta lokacija ostaje godinama izvan ”radara” SDT-a.

Isljednik Milivoje je navodno utvrdio nesporno činjenično stanje, koje je opštepoznato, ali je krivičnu prijavu protiv braće Carević odbacio nalazeći da se u navedenom ne stiču elementi krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti!?

Marko Bato Carević – Katnićev intimus godinama izvan radara SDT-a

Podsjetimo, juče su po nalogu SDT-a, privedeni direktor Morskog dobra Predrag Jelušić i njegov prethodnik na toj funkciji Rajko Barović, zatim Rajko Mihović, Ljubomirka Vidović i Zorica Šarenac. Osim Jelušića i Barovića, svi su bivši ili sadašnji članovi Upravnog odbora tog javnog preduzeća.

Riječ je o nastavku akcije u kojoj je krajem decembra 2020. godine uhapšen direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević.

Dakle, u Tivtu navedeno činjenično stanje spada u obilježja bića krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti, dok u selu Krimovice isto to činjenično stanje ne predstavlja biće bilo kog krivičnog djela. Da li je u pitanju poseban zakon koji važi samo za teritoriju SAO Budva i sela Krimovice ili je u pitanju selektivno sprovođenje zakona od strane SDT-a i Katnića,  neka javnost sama donese sud.

Podrška za Bata iz Ministarstva finansija

Takođe treba navesti da, iako su državni organi pokrenuli postupak za promjenu upisa, to im nije pošlo za rukom, a vlasništvo nad objektom Careviću je aminovao i Uglješa Bakočević, direktor Direkcije za drugostepeni upravni postupak pri Ministarstvu finansija Crne Gore.

Bakočević je službenik za čiji su rad vezane mnoge nezakonitosti.  Jedna od skorijih, prema pisanju medija, učinjena je kada je Bakočević poništio pravosnažno rješenje Uprave za nekretnine CG PJ Budva po žalbi zainteresovanog lica, što predstavlja presedan u pravnom poretku Crne Gore.

Redakcija portala Aktuelno je konsultovala svoj advokatski tim u cilju razrješenja pitanja kako se povodom žalbe može poništiti pravosnažno rješenje i dobila odgovor da je tako nešto nemoguće. Uz to smo dobili komentar da smo nešto očigledno pogrešno razumjeli, jer zainteresovano lice može podnijeti žalbu samo u onom roku za žalbu koji važi za stranke u postupku, a kako je rješenje snabdjeveno klauzulom pravosnažnosti to znači da je rok za žalbu stranaka pa i trećih lica protekao.

Strikov mladi isljednik

Nakon ovakve skandalozne odluke Bakočevića, prema nezvaničnim informacijama portala Aktuelno, predstavnici stranke na čiju je štetu poništeno pravosnažno rješenje su zakazali sastanak u Ministarstvu finansija Crne Gore, dajući argumente koji potvrđuju da Bakočević donosi nezakonitu odluku.

Da li samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić štiti svog poznanika Carevića, a radi u korist ”nepodobnih”: “I zbog toga su neki zagazili đe nijesu trebali”, “Trgujem po pjaca”

Ono što se na sastanku desilo malo ko je očekivao. Nemanja Katnić, bratanić Milivoja Katnića, državni sekretar u Ministarstvu finansija je jednom od punomoćnika oštećene stranke, koji je upravo u tom trenutku pominjao da će protiv Bakočevića podnijeti krivičnu prijavu, dobacio da ”Bakočević radi sve po zakonu i da je tako uvijek radio”. Ovakvim ponašanjem striko Milivoje bi bio više nego ponosan.

Što bratanić rekao, glavni specijalni tužilac Milivoje je i potvrdio – Bakočević nije prekršio niti jedan zakon utvrdilo je tužilaštvo, iako je Upravni sud Crne Gore, kako nezvanično saznajemo, takvu odluku Bakočevića poništio kao očigledno nezakonitu.

Bakočević Radunovićev kadar – ekspert u najavi

Da stvar bude još zanimljivija, Uglješa Bakočević je nakon odbacivanja krivične prijave zbog skandaloznog nezakonitog rada odlučivao i po žalbi koja se odnosi na ispravku upisa nelegalnog objekta u zoni morskog dobra, odnosno po žalbi u predmetu u kome se odlučivalo o sudbini vlasništva objekta na koji se Carević uknjižio mimo svih zakonskih pravila.

Treba napomenuti da se sve ovo dešavalo dok je ministar finansija bio Darko Radunović.

Darko Radunović

Kakav je ishod postupka, odnosno kakva je Bakočevićeva odluka vrlo je lako pogoditi – donijeta u korist Carevića, iako je svaki zakon decidan – u pojasu morskog dobra fizičko lice ne može niti graditi niti upisati vlasništvo na sebe.

Da li je Bakočević ovakvom odlukom vratio dug koji je imao prema glavnom specijalnom tužiocu zbog odbacivanja i više nego osnovane krivične prijave ili iz nekog drugog razloga – redakciji portala Aktuelno nije poznato. Ali ono što je sigurno je da Bakočević ima velike šanse da bude proglašen ekspertom i da zauzme jednu od brojnih ekspertskih fotelja u novoj vladi.

Najnovije

Opština Bar: U uređenje javnih površina uloženo gotovo 2.5 miliona eura​

Opština Bar je u proteklom periodu građanima je predala na upotrebu nove, preuređene i dodatnim sadržajima obogaćene trgove, pješačke staze i starobarsku kaldrmu kao...

Živković: Brat ABAZ se prekombinovao!

piše Miodrag Živković CDM saznaje,... "cigarete marke "MAK" i "REGINA" (koje su pronađene u nestalom kamionu), prema podacima iz popisa uništene robe, navodno su već...

UŽIVO Najveći prodor Ukrajine na jugu od početka rata; Zelenski potpisao dekret o odbijanju...

Ušli smo u 219. dan rata u je Ukrajini. Razvoj događaja pratite na portalu AKTUELNO. 15:46 Ilon Mask odgovorio na anketu Zelenskog Ilon Mask se javio u...

Vuksanović Stanković: Prepao nam se kvazi premijer, ali sve će se saznati

Slabe i plašljive ljude strah nagoni da rade ono čega se najviše boje, kazala je poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković, komentarišući današnje obraćanje...

DPS Komisija za nauku: Odbacivanje krivične prijave protiv Smiljane Prelević, ishod političkog progona Vesne...

Očekivano je odbačena krivična prijava protiv Smiljane Prelević, sekretarke ranijeg Ministarstva nauke, ugledne članice organa i tijela DPS-a, koja je podnijeta od strane Vesne...

Najčitanije

Povezano

Knežević: Nikad nijesam komunicirao sa ”škaljarcima”, zašto Katnić i Radonjić nijesu reagovali ako je bilo krivičnog djela?

Povodom teksta objavljenog na ''M portalu'', u kojem se u jednom dijelu spominje i njegovo ime u  SKY  prepisci navodnih pripadnika Škaljarskog klana, reagovao...

Avetinja

Piše: Balša Knežević Besprekorno lobotomirani, penzionisani isljednik, samoproklamovani tajnovidac i kandidat za papu, Milivoje Katnić, dobio je u poneđeljak veče priliku da na BEMAX televiziji...

URA: Hvala Katniću na priznanju da smo glavni krivci jer je zaštitnik mafije uklonjen sa pozicije SDT

Zahvaljujemo Milivoju Katniću na priznanju da su URA i Dritan Abazović glavni krivci jer je zaštitnik mafije uklonjen sa pozicije Specijalnog državnog tužilaštva, poručuju iz ove partije. “Nastavljamo borbu...

SDT će saslušati Abazovića i osobe koje je optužio i pomenuo

Specijalno državno tužilaštvo razmotriće da u izviđaju i istrazi saslušaju premijera Dritana Abazovića, nakon njegovih današnjih izjava kojima je teško optužio potpredsjednika Vlade Raška...

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve