Krajem maja 2018. godine Agencija za sprečavanje korupcije donijela je Odluku kojom je utvrdila da je članica Savjeta te agencije Vanja Ćalović Marković kao javni funkcioner prekršila Zakon o sprječavanju korupcije. Od tada do danas, praktično, cijeli slučaj se uvijek kroz medije prenosio na nivou poluinformacija ili stavova pojedinih institucija, ocjena određenih eksperata i samozvanih stručnjaka. Portal Aktuelno danas objavljuje ekskluzivno dokumenta o tom slučaju.

Vanja Ćalović – Marković – Višedecenijski staž u skandalima

Ćalović Marković napravila je u januaru 2017. godine presedan o kojem će se pričati godinama. Ona je u jednom danu sebi povećala zaradu za čak 19,5 puta! Precizno, umjesto dotadašnjih 140 eura, povećala je platu na 2.741 eura! Podsjetimo, Ćalović je u to vrijeme bila i članica Savjeta Agencije za antikorupciju.

Krenimo redom. Ćalović je, prema ugovoru o radu koji je zaključen 18.01.2006. godine, sebi odredila mjesečnu zaradu u iznosu od 140 eura.

Ugovor o radu iz 2006. godine

Zaposleni i poslodavac na dokumentu je Vanja Ćalović.

Ugovor o radu iz 2006. godine

Onda dolazi već pomenuti 13.01.2017. godine gdje je na dokumentu MANS koji potpisuje Vanja Ćalović napisana ponuda u kojoj se direktorici nudi izmjena ugovora o radu odnosno zaključenje Aneksa uz ugovor o radu. Tako u ponudi u kojoj se naglašava da u roku od 8 radnih dana od prijema da se izjasni da li Vanja Ćalović zaposlena, prihvata ponudu Vanje Ćalović prema kojoj se plata sa 140 uvećava na 2741 eura!

Ponuda za povećanje zarade, januar 2017. godine

I ponudu i aneks ugovora samo potpisuje ista osoba – Vanja Ćalović. Vjerovatno nakon “dugog razmišljanja”, zaposlena Vanja Ćalović odlučila je da prihvati ponudu direktorice Vanje Ćalović! Teška odluka, nema šta.

Aneks uz ugovor o radu, januar 2017. godine

Nakon svega, jasnije je zašto Ćalović Marković u dijelu javnosti označavaju kao “mala od skandala”.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve