Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

Dogovoren nastavak rekonstrukcije puta Danilovgrad – Spuž, preko Martinića

Direktor Uprave javnih radova Crne Gore, Boro Lučić sastao se juče sa predsjednicom Opštine Danilovgrad, Zoricom Kovačević, sa kojom je razgovarao o realizaciji postojećih i pokretanju novih kapitalnih projekata, saopšteno je iz UJR

Direktor Uprave javnih radova Crne Gore, Boro Lučić sastao se juče sa predsjednicom Opštine Danilovgrad, Zoricom Kovačević, sa kojom je razgovarao o realizaciji postojećih i pokretanju novih kapitalnih projekata, saopšteno je iz UJR.

“Posebno je istaknut značaj nastavka rekonstrukcije puta Danilovgrad – Spuž preko Martinića, koja je bila u višemjesečnom zastoju, a sada se naporima Uprave javnih radova i lokalne uprave stvaraju uslovi da radovi na jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica u danilovgradskoj opštini uskoro budu nastavljeni. Završetak ovog posla značajno će unaprijediti bezbjednost svih učesnika u saobraćaju i doprinijeti podizanju kvaliteta života stanovništva na tom području”, navodi se u saopštenju.

Rekonstrukcijom će biti obuhvaćena dionica dužine 8,6 kilometara, uključujući i tri mosta. Ugovorena vrijednost radova je 3.032.423,04 eura, izvođač radova je ‘’Met&alu plast’’ d.o.o. iz Danilovgrada, a stručni nadzor ‘’Oliver ing’’ d.o.o. Budva.

Kovačević je istakla je konstruktivnu saradnju sa Upravom javnih radova tokom ove godine, na zajedničkom zadatku razvoja lokalne putne infrastrukture.

U prioritetne projekte svrstani su sanacija klizišta na putu prema Ostrogu, koji je Lučić nakon sastanka obišao zajedno sa predstavnicima Opštine, zatim izgradnja kružnog toka u blizini osnovne škole, kao i izrada projektne dokumentacije za dionicu koja će spojiti novi bulevar Podgorica – Danilovgrad sa regionalnim magistralnim putem preko Novog sela.

“Lučić i Kovačević izrazili su spremnost za nastavak zajedničkih aktivnosti, čiji je krajnji cilj unapređenje uslova života stanovništva na području danilovgradske opštine”, poručuju iz Uprave za javne radove.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve