U Podgorici je sinoć održan sastanak lidera parlamentarne opozicije i predstavnika organizacionog odbora Pokreta “Odupri se 97000”, čiji je domaćin bila SNP CG.

foto Arhiva

Kako je saopšteno nakon sastanka, zajednička ocjena i zaključak učesnika sastanka je da se protesti, koji traju minulih nedelja moraju osnažiti.

”Zajedničkim akcijama podstaći ćemo narod da se još energičnije odupre. Očito je da je došlo vrijeme za promjene u Crnoj Gori i one su neminovne, tako da je jedinstveni zaključak učesnika sastanka da se mora maksimalno koordinirati svaka dalja aktivnost”-navedeno je u saopštenju.

Osim toga, dogovoreno je da protesti zakazani za 9. maj budu otkazani.

”Džentlmenski je dogovoreno, na predlog DF-a, da se otkaže mirni protest koji je zakazan za deveti maj, na dan izricanja presude optuženima u aferi “državni udar”. Tog dana će DF imati svoje odvojene aktivnosti. S druge strane pokret “Odupri se” će donijeti odluku i obavijestiti javnost o terminu održavanja novog protesta”-navedeno je u saopštenju.

U medjuvremenu će, kako su zaključili,  tzv.radne grupe raditi na osmišljavanju sadržaja protesta i raditi na inovativnosti akcija tokom narednih protestnih okupljanja.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve