Na današnjoj svečanoj ceremoniji Asocijacije menadžera Crne Gore uručene su nagrade najuspješnijim menadžerima i preduzetnicima Crne Gore za 2018. godinu u devet kategorija.

Na ceremoniji dodjele nagrada u hotelu Hilton prisustvali su pored najuspješnijih privrednika i predstavnika javnog sektora, ambasadori i drugi visoki predstavnici diplomatskog kora.

Svečanu dodjelu nagrada u ime pokrovitelj događaja Vlade Crne Gore, otvorila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić, koja je i uručila nagrade najuspješnijim preduzetnicima.

Prisutnima su se obratili predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore, Budimir Raičković, predsjednik žirija Vinko Nikić i izvršni direktor kompanije Mtel, Vladimir Lučić.

Stručnim žirijem koji je brojio 18 članova, predsjedavao je prof. dr. Vinko Nikić, predsjednik Upravnog odbora Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore.

U žiriju su kao i prethodne godine bili predstavnici Privredne komore, Savjeta stranih investitora Crne Gore, Ekonomskog fakulteta, Fakulteta za mediteranske studije, Uprave za kadrove, Fonda za aktivno građanstvo – fAKT, kao i prošlogodišnji dobitnici nagrada za najuspješnije menadžere i preduzetnike.

Od pristiglih preko 249 nominacija prihvaćeno je 82 kandidature, a Upravni odbor je usvojio prijedlog stručnog žirija za sljedećih dvanaest laureata:

Najuspješniji Menadžeri u velikim preduzećima i akcionarskim društvima su Nebojša Šćekić, izvršni direktor Sava osiguranja i Žarko Radulović, suvlasnik Montenegro Stars Hotel Group.

Preduzetnici godine su Tomislav Čelebić, predsjednik Odbora direktora kompanije Čelebić i Blagota Radović predsjednik Odbora direktora kompanije Zetagradnje.

Menadžer godine u kategoriji srednjih preduzeća je Milutin Đuranović, komercijalni direktor i osnivač kompanije Šimšić Montmilk.

U kategoriji malih preduzeća izabran je Ivica Tatar, suosnivač Strategy Lead kompanije Logate.

Menadžer godine u mikro preduzećima za 2018. godinu je Zoran Vukčević, izvršni direktor Kuće mode i ljepote Zoran. Za mladog menadžera godine proglašen je Nikola Kovačević, izvršni direktor kompanije Mezon.

Projekt menadžer godine je Vladimir Vulić, programski direktor konferencije Spark.me.

Titula najuspješnije menadžerke u javnim institucijama, ustanovama i lokalnim upravama pripala je Svetlani Vuković, direktorici Uprave za kadrove CG.

Nagrade za životno djelo Asocijacije menadžera Crne Gore dodijeljene su Slavku Drljeviću i Vladimiru M. Vukmiroviću.

Na svečanosti su takođe uručena specijalna priznanja:

– Specijalno priznanje za doprinos menadžmentu i preduzetništvu u 2018. godini – Ranku Jovoviću, osnivaču i izvršnom direktoru kompanije Comp Comerc;

– Specijalno priznanje za doprinos u oblasti digitalizacije Crne Gore – Digitalni lider – Vladanu Tabašu, generalnom direktoru kompanije Čikom.

Ogromna konkurencija i interesovanje menadžera i preduzetnika, podrška Vlade i najznačajnijih poslovnih organizacija, potvrdili su da je godišnja nagrada AMM-a postala jedna od najprestižnijih poslovnih nagrada koju dodjeljuje struka.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve