Ministarstvo za ljudska i manjinska prava uručilo je danas ugovore nevladinim organizacijama, kojima su odobrena sredstva Odlukom i dopunom Odluke o raspodjeli sredstava za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija u oblasti unapređenja kvaliteta života LGBTI osoba u Crnoj Gori za 2020. godinu.

Zbog trenutne epidemiološke situacije potpisivanje i uručivanje Ugovora organizovano je pojedinačno sa svakom organizacijom kojoj su dodijeljena sredstva, u sali za sastanke Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Za Javni konkurs za finansijsku podršku projektima/ programima koji doprinose zaštiti i unapređenju ljudskih prava LGBTI osoba prijavilo se ukupno 19 nevladinih organizacija.

Iznos sredstava za tu je 130,000.00 eura, a ista su raspodijeljena za realizaciju 9 projekta/programa koja su ocjenjena od strane nezavisnih procjenivača sa najvećim brojem bodova, saopšteno je iz Ministarstva.

Sredstava za finansiranje projekata/programa dodijeljena su sledećim nevladinim organizacijama:

LGBTIQ Asocijacija Queer Montenegro;
NVO Asocijacija Spektra;
NVO Institut za socijalnu i obrazovnu;
NVO Đakomo Adriatic;
NVO Aktivna zona;
NVO CAZAS;
NVO Centar za građansko obrazovanje – CGO;
NVO Centar za istraživanje društvenih nauka – CIDN;
NVO Društvo za kulturni razvoj BAUO.

“Ministarstvo za ljudska i manjinska prava čestita svim NVO-ima koji su ove godine dobili sredstva za implementaciju projekta/programa iz oblasti zaštite prava LGBTI osoba i izražava zadovoljstvo zbog nastavka saradnje na implementaciji Strategije za unapređenje kvaliteta života LGBTI osoba za period 2019-2023. i unapređenju zakonodavnog okvira kojim se uređuje zaštita ljudskih prava ove ranjive društvene grupe”, zaključuju u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve