Srijeda, 27 Septembra, 2023
Rubrika:

Do Kvon nudi jemstvo od 400 hiljada eura

Prema crnogorskom zakonodavstvu, za krivično djelo falsifikovanje isprava predviđena je kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca do pet godina

Dvojica državljana Južne Koreje Do Kvon i Hon Čand Jun negirali su danas krivicu pred Osnovnom sudom, gdje im je počelo suđenje zbog falsifikovanja isprava. Do Kvon, koga američke i južnokorejske vlasti sumnjiče za prevaru na tržištu kriptovaluta tešku više od 40 milijardi dolara, uhapšen je prošlog mjeseca, zajedno sa sunarodnikom Hon Čand Junom, prilikom pokušaja da napuste Crnu Goru.

Sud je nalozio ponovnu provjeru putnih isprava izdatih od strane nadležnih organa Belgije. O predlogu branioca da se izvrši provjera putnih isprava izdatih od nadležnih organa Kostarike, sud će naknadno odlučiti. U zakonskom roku, odlučiće i o predlogu odbrane da im se ukine pritvor i odredi jemstvo u iznosu od po 400 hiljada eura.

Prema crnogorskom zakonodavstvu, za krivično djelo falsifikovanje isprava predviđena je kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca do pet godina.

U slučaju da bude osuđen za falsifikovanje isprava, Do Kvon bi, prema ranijim izjavama crnogorskih zvaničnika, mogao biti izručen tek nakon izdržavanja kazne u Crnoj Gori.

Ministar pravde Marko Kovač ranije je rekao da odluka o tome koja bi država mogla imati prednost za ekstradiciju zavisi od težine izvršenja krivičnog djela, mjesta izvršenja ili redosljeda dostavljanja zahtjeva za izručenje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve