Utorak, 3 Oktobra, 2023
Rubrika:

DNP: Skidanje krsta sa kapije Cetinjskog manastira vandalski čin koji ne doprinosi imidžu Crne Gore

DNP razumije blagočestivu poruku iz Mitropolije ''zabludjelom'' počiniocu tog ružnog čina da vrati krst na mjesto gdje je i bio, uz najavu da će čak i prijava biti povučena pod uslovom da krst bude vraćen

Demokratska narodna partija (DNP) osudila je skidanje krsta sa kapije Cetinjskog manastira ispred sjedišta Mitropolije crnogorsko-primorkse (MCP) i Manastirskog konaka, poručujući da takvi vandalski činovi ne doprinose imidžu Crne Gore u međunarodnim okvirima.

“Takvi vandalski postupci u cilju klasičnih provokacija bivšeg režima, željnog nesloge u Crnoj Gori, ne doprinose imidžu ove zemlje u međunarodnim okvirima, kao zemlje građanskog i vjerskog suživota na najvišem nivou”, navodi se u saopštenju.

DNP, kako navode, razumije blagočestivu poruku iz Mitropolije „zabludjelom“ počiniocu tog ružnog čina da vrati krst na mjesto gdje je i bio, uz najavu da će čak i prijava biti povučena pod uslovom da krst bude vraćen.

“Ali DNP ukazuje da su glavni krivci za ovaj nečasni postupak uklanjanja krsta upravo mračnjaci iz bivšeg režima, željni novih podjela i nemira po Crnoj Gori, na čemu su i profitirali svih ovih godina, a sad prave posljednje ružne iskorake udarajući na istoriju Crne Gore, njene svetinje i pravoslavlje”, kaže se u saopštenju.

Iz DNP-a su upozorili sve kojima je do remećenja mira i reda da dolazi vrijeme otkrivanja“ mračnih radnji, pa će biti razotkriveno i ovo ružno zlodjelo ispred Mitropolije i Manastirskog konaka“.

Prema njihovim riječima, za Crnu Goru definitivno dolazi epoha pravde i boljitka, u kojoj nema mjesta za „ružne naume izgubljenih moćnika“.

“Činjenica je da oni još ne mogu shvatiti da više nijesu u vlasti, ali vrijeme istine i pravde napokon započinje i u Crnoj Gori, dosad zarobljenoj u kandžama birokratije, kriminala, nepotizma i korupcije”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dno
06.02.2021-23:12 23:12

Mogul pitat sto ce srpska crkva u crnogorski namastir? koga i od koga vi branite kukala vam keva sto bi Risto reka?