Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
Rubrika:

Dnevni dom za starije u Baru biće modernizovan

Ukupna vrijednost projekta je 188.428,07 eura, od čega je 90 odsto donacija, a 10 odsto se sufinansira od strane partnera

Šef Kancelarije za upravljanje projektima Opštine Bar, Ana Živanović i direktor Caritas-a Barske nadbiskupije, Pashko Gojcaj potpisali su Memorandum o saradnji kojim su definisane obaveze na realizaciji projekta Dnevni centar za starije osobe u opštini Bar.

Ukupna vrijednost projekta je 188.428,07 eura, od čega je 90 odsto donacija, a 10 odsto se sufinansira od strane partnera.

Budžet Caritas-a u okviru projekta je 156.114,07, čiji je iznos kofinansiranja 32.314, dok je budžet Opštine Bar u okviru projekta 32.314 eura, od čega je iznos kofinansiranja 3.232,30 eura.

Kako su naveli iz Opštine, ovim projektom dnevni boravak za stare koji već funkcioniše u okviru Caritas-a Barske nadbiskupije biće moderno opremljen i licenciran kao servis za starije osobe za život u zajednici kod Ministarstva rada i socijalnog staranja.

“Kroz ovaj projekat, za barski dnevni centar za stare osobe biće nabavljeno moderno specijalizovano vozilo, na objektu će biti izgrađena pristupna rampa, biće nabavljen novi namještaj i opremljena kuhinja. Time će 30 korisnika ovog centra svakodnevno dobijati tople obroke, što će usluge centra, uz redovno organizovanje druženja za najstarije sugrađane, znatno unaprijediti i poboljšati. Projekat takođe finansira zapošljavanje profesionalnog socijalnog radnika, kuvara, menadžera i medicinske sestre”, navode oni.

Projekat “Dnevni centar za starije osobe u opštini Bar“ finansira se od strane Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU), po pozivu Ministarstva rada i socijalnog staranja. Vodeći partner na projektu je Caritas Barske nadbiskupije, dok je Opština Bar jedini partner.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve