Utorak, 26 Septembra, 2023
Rubrika:

Đurović: Slobode medija neće biti dok se ne razriješi ubistvo Jovanovića

Ona je rekla da izgovora više nema, te da je neophodno kreirati uslove za stvaranje nezavisnih i profesionalnih institucija koje će dati odgovor na pitanje koje već 19 godina muči Crnu Goru

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović saopštila je da je nedopustivo da i nakon 19 godina ne znamo ko je naredio ubistvo glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista “Dan” Duška Jovanovića, te da ono predstavlja veliku prepreku za izgradnju pravne države Crne Gore.

Kao čovjek koji je traganje za istinom smatrao svojom obavezom, Duško Jovanović je bio oličenje hrabrosti, dosljednosti i upornosti, a djela koja je ostavio iza sebe opominju nas da moramo nastaviti da se borimo za pravdu u ovom i svim ostalim slučajevima napada na novinare”, navela je Đurović u saopštenju.

Ona je rekla da izgovora više nema, te da je neophodno kreirati uslove za stvaranje nezavisnih i profesionalnih institucija koje će dati odgovor na pitanje koje već 19 godina muči Crnu Goru.

“Put do istine nije lak, ali je naša obaveza prema Dušku, njegovoj porodici i društvu u cjelini da pokažemo da niko ne može biti jači od države. Slobode medija u Crnoj Gori neće biti dok se potpuno ne razriješi ubistvo Duška Jovanovića. Sigurna sam da će u vremenu pred nama slobodni i nezavisni pojedinci dati doprinos da izgradimo jake, nepristrasne i samostalne institucije, koje će nam i u ovom slučaju pomoći da dođemo do pravde, što nam je nasušno potrebno”, poručila je Đurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
27.05.2023-16:55 16:55

E kakve gl…nece biti slobodnih medija..dok se ne utvrdi propagandist CGkako je ubijen..iako sva CG zna da je imao veze sa srbijanskom mafijom..i da mu je zena imala ljubavnika..Pitam se zasto je Mandic optuzen za ubistvo ovoga Jovanovica iz Dana..i jos uvijek lezi u zatvor..

Najnovija ubistva,,nikog ne interesuje..Ubistvo u NK..jer mu je brat..pop Knezevic iz crkve Serbije–pokolj na Cetinju..to vas ne interesuje..cak se neki cetnici..ovom zlocinu ismijavaju..Znamo sve ko…Ne pravite se ludi!

RIR
27.05.2023-18:15 18:15

…tako je Tara !
/kao uvijek tačno !/