Utorak, 30 Maja, 2023
Rubrika:

Đurović: Napadi na Bratić i Zoronjić primjeri u kakvom primitivnom društvu živimo

Ona je istakla da svako ima pravo da gaji lične simpatije ili antipatije prema bilo kome, ali se uvrede i prijetnje na osnovu polne, nacionalne i vjerske pripadnosti ne smiju tolerisati, već urgentno procesuirati

Gnusni napadi na ministarku Vesnu Bratić, kao i nedavno na poslanicu Suadu Zoronjić su najeklatantniji primjeri u kakvom ostrašćenom i primitivnom društvu živimo. Ovo ne da je za osudu, već za hitno pronalaženje i procesuiranje kreatora i nalogodavaca ove besprizorne karikature, saopštila je danas potpredsjednica SNP Danijela Đurović.

Ona je istakla da svako ima pravo da gaji lične simpatije ili antipatije prema bilo kome, ali se uvrede i prijetnje na osnovu polne, nacionalne i vjerske pripadnosti ne smiju tolerisati, već urgentno procesuirati.

“Danas su na udaru koleginice Bratić i Zoronjić, a sjutra ko zna ko. Ako se zbog svog političkog i nacionalnog opredjeljenja napadaju žene na najvišim funkcijama u našem društvu, možete zamisliti kroz kakvu agoniju i torturu prolaze ostale žene u Crnoj Gori”, poručila je Đurović.

Navela je i da kao članica skupštinskog Odbora za rodnu ravnopravnost aktivno djeluje na osnaživanju žena i njihovom većem angažmanu u političkom životu i svim društvenim sferama.

“Nažalost, ovakvi incidenti unazađuju naš rad i demotivišu žene od većeg uključivanja. Ako želimo biti istinski, a ne samo deklarativno, razvijeno društvo koje poštuje i implementira evropske vrijednosti, onda moramo dati snažan odgovor na svaku diskriminaciju, omalovažavanje i uvredu. Žene su najsnažniji oslonac našeg društva i ujedinjene i solidarne bićemo nezaustaviva prepreka svakom šovinizmu, mizoginom djelovanju, političkoj, nacionalnoj i vjerskoj diskriminaciji”, zaključila je Đurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
srbo
22.01.2021-20:26 20:26

Gospodjo Durovic uvreda i mrznja treba da se osudi i to su svi osudili ! Pitamo Tebe Zoronjic .Bratic da li ste se javili javno kao za ovu i osudili za 100x gore prijetnje od ove na video da treba sve CRNOGORCE I SIPTARE POKAT!

Mrkoje
23.01.2021-15:02 15:02

A šta je sa napadima na Tamaru Nikčević Danijela?

gagi
27.01.2021-14:43 14:43
Reply to  Mrkoje

Mrkoje pricaju “poznavaoci” ove Djurovic da “priptrema teren”za svoju proslost,no njen problem,a ona karikatura Bratkicke i onog srbijansko popa uz rijeci “veseli se Srpski rode… “bas je simpaticna i tu nema nikakve uvrede za zenu cetnika(kako sama sebe predstavlja)