Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Đukanović: Kotor mora imati posebno mjesto u svim projekcijama budućnosti Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 21. novembra – Dana Opštine Kotor, predsjedniku Opštine Vladimiru Jokiću, predsjednici Skupštine opštine Maji Mršulji, odbornicima i svim građanima Kotora uz najbolje želje za dalji uspješan rad

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 21. novembra – Dana Opštine Kotor, predsjedniku Opštine Vladimiru Jokiću, predsjednici Skupštine opštine Maji Mršulji, odbornicima i svim građanima Kotora uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

’’Kotor, grad kulturnog bogatstva i tradicije, riznica srednjevjekovne arhitekture i istorijskog nasljeđa, srce Boke i simbol prepoznatljivosti Crne Gore. Grad modernog duha i žitelja koji su uspjeli sačuvati neprolazne vrijednosti multikulturalizma i multikonfesionalnosti. Smješten u jednom od najljepših zaliva svijeta, Kotor sa svojim neprocjenjivim materijalnim i nematerijalnim bogatstvom predstavlja jedinstvenu adresu znamenitosti, koja s pravom pripada svjetskoj baštini i čini vjekovnu neraskidivu sponu Crne Gore sa Evropom”, kazao je Đukanović.

Kako je dodao, u savremenoj Crnoj Gori, Kotor je odgovorno koristio pogodnosti perioda dinamičnog ekonomskog i demokratskog prosperiteta, njegujući tradiciju i čuvajući status zaštićenog kulturnog dobra, i dao snažan pečat prepoznatljivom razvoju i afirmaciji naše države.

“Stoga, Kotor mora imati posebno mjesto u svim projekcijama budućnosti Crne Gore, koje će joj obezbijediti članstvo u EU, a našim građanima željeni nivo životnog standarda. Uvjeren da će na temelju dugoročnih strateških opredjeljenja Kotor nastaviti putem koji ga pozicionira na mapi svjetskih turističkig i nautičkih destinacija, još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave’’, zaključio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve