Petak, 9 Juna, 2023
Rubrika:

Đukanović: Kilibarda će ostati upamćen po originalnosti i postavljanju novih standarda u političkom životu

Prema njegovim riječima, Kilibarda će ostati upamćen između ostalog i po originalnosti i postavljanju novih standarda u političkom životu naše zemlje, kao i po hrabrosti da ih zastupa, ne štedeći ni sebe ni druge, stavljajući bezrezervno svoj profesorski i naučni ugled i autorotet u funkciju odbrane crnogorskog državnog i nacionalnog identiteta

Doskorašnji predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti profesora, pisca, naučnika i istaknutog političara Novaka Kilibarde njegovoj porodici.

“Sa iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti vašeg cijenjenog supruga,roditelja, brata i djeda Novaka Kilibarde,  čuvenog profesora književnosti, pisca i naučnika, i isto tako značajnog političara koji je svojim autentičnim djelovanjem obilježio istorijske procese savremene Crne Gore, čijoj je obnovi nezavisnosti dao neprocjenjiv doprinos. Njegov prepoznatljivi politički angažman simbolički ilustruje i put državnog razvoja i demokratskog zaokreta i preporoda Crne Gore minulih decenija”, istakao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, Kilibarda će ostati upamćen između ostalog i po originalnosti i postavljanju novih standarda u političkom životu naše zemlje, kao i po hrabrosti da ih zastupa, ne štedeći ni sebe ni druge, stavljajući bezrezervno svoj profesorski i naučni ugled i autorotet u funkciju odbrane crnogorskog državnog i nacionalnog identiteta.

“Sa pijetetom ću čuvati uspomenu na odnos međusobnog uvažavanja i prijateljstvo koje smo izgradili tokom dugogodišnje saradnje u najodsudnijim izazovima za Crnu Goru. Molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća”, zaključio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve