Utorak, 30 Maja, 2023
Rubrika:

Đeka-Ozan: Crna Gora primjer uspješne realizacije načela Evropske unije

Prema njenim riječima, Turska akcenat stavlja na razvoj ekonomske saradnje sa Crnom Gorom, tako da bi ulazak Crne Gore, kao malog tržišta u Evropsku uniju značajno doprinio porastu investitora zainteresovanih za ulaganja

Crna Gora i Turska baštine mnoge zajedničke vrijednosti, razvile su saradnju u brojnim važnim oblastima,a prije svega njeguju iskren i prijateljski odnos poručeno je sa sastanka ministra ljudskih i manjinskih prava Fatmire Đeke i ambasadorke Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan. 

Turska ambasaorka čestitala je ministru Đeki na imenovanju i izrazila želju da njegov mandat da pun doprinos učvršćivanju multikulturalnog karaktera Crne Gore.

“Crna Gora je prepoznata po kulturi zajedničkog življenja, te da je ona pravi primjer uspješne realizacije načela Evropske unije da je u različitosti jedinstvo”, istakla je Ozan.

Prema njenim riječima, Turska akcenat stavlja na razvoj ekonomske saradnje sa Crnom Gorom, tako da bi ulazak Crne Gore, kao malog tržišta u Evropsku uniju značajno doprinio porastu investitora zainteresovanih za ulaganja.

“Takođe, budućnost naše države ambasadorka Turske vidi u oblasti turizma i smatra da se pažnja treba usmjeriti u tom pravcu”, navodi se u saopštenju.

Đeka se zahvalio na posjeti i prilici da razmijene mišljenja o mogućnostima dalje saradnje u oblasti zaštite i unapređenja ljudskih i manjinskih prava, sa posebnim akcentom na interkulturalnost.

On je istakao da je Crna Gora napravila veliki iskorak imajući u vidu činjenicu da je izabrala svog Premijera iz jednog manjinskog naroda što je ujedno i potvrda njenog demokratskog kapaciteta.

„Vjerujem da će ova Vlada opravdati očekivanja i dati svoj maksimum u daljem napretku Crne Gore u njenom integracionom procesu. Ostavljamo nesuglasice i razmirice iza sebe i idemo naprijed, bavimo se vitalnim pitanjima za napredak Crne Gore na svim poljima, u datim okolnostima, zarad svih naših građana i građanki jednako“, kazao je Đeka.

Sagovornici su se saglasili da u najskorijem periodu razmijene predloge za buduću saradnju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve