Poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Nikola Divanović ocijenio ja da interesovanjhe za proteste značajno opada.

“Dugo najavljivani, kriveni ‘Sporazum o budućnosti’ toliko je zainteresovao građane da izađu na večerašnji, sedmi po redu uzaludni protest opozicije i omanje interesne grupe, da ih je došlo manje nego i jednom do sad. Sad ne mogu da se vade da ih je bojkotovao DF, niti je Ceca imala koncert u Novom”, kazao je je Divanović.

On navodi da su organizatori u čudu, jer im se, kako je kazao, na pozive odaziva sve manji broj aktivista opozicionih partija, a tek građana.

Prozreli su, kaže građani, namjere Mandića, Abazovića, Krivokapića i Bečića “da ih iskoriste za dopune svojih cenzusa i odbranu svojih bitki pred Specijalnim državnim tužilaštvom”.

“Zbunjena grupa organizatora proteklu sedmicu provela je u mijenjaju teksta sporazuma i ruta marševa, odnosno, kako su promijenili – okupljanja. Možda bi trebali da ponove predlog Džemala Perovića, da se okupe na trgu, postave stolice, sjednu i razgovaraju o sporazumu i dozvole otvorenu debatu zainteresovanima. Koliko bi ih, nakon te rasprave, ljudi podržalo?”, kazao je Divanović.

Večeras se, dodaje, vidjelo, kakvu podršku imaju.

“Toliku da, da su večeras bili izbori, i da su svi okupljeni glasali za njihovu „opciju“ koju je potpisalo 39 opozicionih poslanika, ne bi osvojili niti jedno poslaničko mjesto od 81, koliko ih je u Skupštini. A i od tog jednog bi bili daleko. Ali sad svi imaju šansu da shvate da je stvarnost sasvim nešto drugo od onoga kako je oni vide, i kako im je predstavljaju njihovi mediji i mentori”, zaključuje se u saopštenju Divanovića.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve