Nakon poplava koje su pogodile Crnu Goru usljed nevremena, stanje je stabilno. Došlo je do blagog porasta nivoa Zete i Skadarskog jezera što ne ugrožava objekte i neće doci do izlivanja, kazao je generalni direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić na današnjoj konferenciju na kojoj je predstavljena nova oprema za zaštitu i spašavanje prilikom poplava.

Stanje je stabilno – poručeno na konferenciji

On je dodao kako su ovih dana poplave najaktuelniji događaj u službi zaštite i spašavanja ali i događaj u kome je odreagovano pravoremeno i odgovorno.

Na današnjoj konferenciju predstavljena nova oprema za zaštitu i spašavanje prilikom poplava

“Još postoji opasnost da se dese poplave ali službe zaštite i spašavanja rade profesionalno na intervenciji. Omogućeno je da se materijalni i tehnički kapaciteti pojacaju sa 12 čamaca sa 24 uniforme za zaštitu od poplava. Na ovaj način smo povećali i državnih i lokalnih službi. Projekat je vrijedan 80000 eura. MUP ima odlićnu saradnju sa NVO da ovaj projekat je i prilog inzvarednoj prekogranicnoj saradnji koje ima MUP. Ovo je dokaz da permanentno radimo na pojacanju kapaciteta službe i zaštite i spašavanja”.

Generalni direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić je, komentarišući stanje nakon poplava, kazao i da se voda povlači i Broćancu u Nikšiću i da se sve polako vraća u redovne tokove.

“Situacija je značajno bolja nego prethodnih dana. Šteta još nije procijenjena a to ce utvrditi lokalna komisija za procjenu štete”, kazao je Mulić.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve