Subota, 28 Januara, 2023
Rubrika:

Dijaspora Rožaja pisala Abazoviću: Razrješenje Pepić nečasni čin Šćekića, utičite da se nepravda ispravi

U pismu ističu da je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić ovim ''nečasnim činom'' zatvorio njihova dalja ulaganja u toj instituciji, pozivajući Abazovića da reaguje i utiče da se ''nepravda ispravi''

Dijaspora Rožaja uputila je otvoreno pismo premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću nakon što je sa funkcije direktorice Doma zdravlja Rožaje razriješena dr. Nevzeta Pepić. U pismu ističu da je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić ovim “nečasnim činom” zatvorio njihova dalja ulaganja u toj instituciji, pozivajući Abazovića da reaguje i utiče da se “nepravda ispravi”.

Njihovo pismo prenosimo integralno:

“Poštovani, smatramo da smo u obavezi da se oglasimo povodom nepravednog, bezrazložnog i neosnovanog razrješenja sa funkcije uvažene direktorice Doma zdravlja Rožaje dr. Nevzete Pepić.

Gospodin Šćekić, ministar zdravlja u vašoj Vladi dobro je upoznat sa činjenicom da smo mi kao dijaspora Rožaja, brojne projekte kao što su kupovina modernog digitalnog rendgena, izgradnju lifta u našem Domu zdravlja i sl, realizovali u saradnji sa dr Pepić u prethodnoj godini, što do sada nijesmo uspijevali jer su svi naši pokušaji da pomognemo opstruirani pod raznim izgovorima, među kojima i oni da Rožajama ne treba, te usmjeravani prema drugim zdravstvenim institucijama.

Opšte je poznato da mi kao dijaspora imamo želju, obavezu i potrebu da pomognemo Domu zdravlja jer smo i sami idući za boljim životom ostavili svoje roditelje, brastvenike, komšije, kojima, svi se moramo složiti, treba bolja zdravstvena usluga i bolji uslovi liječenja. To smo nakon dužeg vremena i dobili kada je na čelo tako odgovorne institucije došla osoba koja predano, odgovorno, časno i sa požrtvovanjem obavlja posao, a to je uvažena dr Pepić.

U to se svako ko želi može uvjeriti ukoliko posjeti Dom zdravlja i nećemo dozvoliti da Rožajama i ovog puta bude učinjena nepravda i da zbog nečijeg hira rožajski Dom zdravlja i Rožajci budu uskraćeni konačno pravednog i poštenog direktora kome su na prvom mjestu pacijenti. Ministar je ovim nečasnim činom zatvorio naša dalja ulaganja u ovoj po nama značajnoj instituciji, koja za ovog ministra to očigledno nije.

Ministar Šćekić je na sastanku sa dijasporom održanom ljetos upoznat sa realizovanim ali i budućim projektima, međutim, očigledno je da ministar Šćekić ne cijeni rad i trud već su mu bitniji sitni politički poeni koje ovog puta nećemo dozvoliti da ostvari preko leđa napaćenog i obespravljednog naroda Rožaja.

Pozivamo vas da kao premijer reagujete i utičete da se ova nepravda ispravi, za dobrobit svih građana koji žive u opštini Rožaje.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
04.12.2022-21:35 21:35

Jako mu.o “dijaspora Rožaja”: :)