Odluka crnogorskog režima da Hrvatskoj ne isporuči Sašu Sinđelića, pravosnažno osuđenog na 21 godinu zatvora za brutalno ubistvo seljaka Mirka Fotesa, besramni je oblik plaćanja usluga lažnog svjedočenja u slučaju ”državni udar”, tvrde u Demokratskom frontu.

“Prvostepena presuda Višeg suda u Podgorici, u nedostatku materijalnih dokaza, počiva na lažnom svjedočenju ovog zlikovca, koji se nagodio sa crnogorskim režimom da mu se ova usluga kompenzuje omogućavanjem da izbjegne višedecenijsku zatvorsku kaznu. Jedina država na planeti gdje je mogao da pronađe partnere za takav dogovor je Crna Gora, regionalni i evropski lider u skrivanju kriminalaca i izvozu narko bosova”, tvrde iz ovog političkog saveza.

Crna Gora je, kako dodaju, ranije bila utočište italijanske mafije i plaćenih ubica, a oni isti koji su dali status počasnog građanina Crne Gore Saši Sinđeliću, su tada njih štitili, a zauzvrat koristili njihove usluge.

“Neki od tih italijanskih mafijaša, po završenom poslu su nestali na ovim prostorima, bez traga, a porodice im ni dan danas ne znaju gdje su pokopani. Da podsjetimo, aktuelni crnogorski režim, a posebno ministar Pažin, ekspresno su isporučivali Hrvatskoj srpske oficire, poput generala Đukića i drugih koje je potraživao Zagreb. Takođe, Moma Mandića, bivšeg ministra u Vladi RS, inače državljanina Crne Gore, su na prevaran i nasilan način uhapsili i u lancima predali Sarajevu”, navode iz DF-a.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve