Jedan od najuspješnijih crnogorskih planinara Milan Radović (49) poginuo je prije dva dana tokom ekspedicije “Pik Pobeda” u planinskom masivu Tjan Šen, kada je propao u ambis dubok preko 1000 metara, najvjerovatnije usljed odlamanja dijela ledene grede na kojoj se kamp nalazio.

 Milan Radović 

“Nakon uspješno izvedenog uspona na vrh Khan Tengri visok 7010m, koji zahtijeva izuzetnu fizičku i tehničku spremnost, i boravka u visinskom kampu C4, došlo je do Milanovog propadanja u ambis preko 1000m, najvjerovatnije usljed odlamanja dijela ledene grede na kojoj se kamp nalazio”, saopštili su Visokogorci Crne Gore.

Planinarski savez Crne Gore (PSCG) će u koordinaciji sa PK “Visokogorci CG“, Zavodom za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS-om) i nadležnim državnim institucijama obezbijediti finansijska sredstva koja su potrebna za prenos posmrtnih ostataka Radovića u Crnu Goru.

Povodom smrti Milana Radovića, PSCG će organizovati Komemorativnu sjednicu. Vrijeme i mjesto odrzavanja sjednice, bice naknadno objavljeno.

“Zbog velikog interesovanja pojedinaca, društava i institucija iz zemlje i regiona da učestvuju u podršci porodici u ovim teškim trenucima, obavještavamo da opredijeljena sredstva možete uplatiti direktno porodici pokojnog Milana”, navodi se u saopštenju.

 

Uplate iz Crne Gore:

Ime: Svetlana Radović

Žiro račun: 0030500211780

Banka: NLB Montenegro 907-53001-03

 

Za uplate iz inostranstva – devizni račun:

Swift code MNBAMEPG

Name NLB Banka AD Podgorica

IBAN CODE: ME25530003050021178016

NAME: Radović Svetlana

 

Telegrame saučešća porodici možete uputiti na adresu:

Aerodromska br. 23, 81000 Podgorica, Crna Gora

Komentari

avatar