Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Demokrate: Počinioci napada na Spasojevića ne smiju proći nekažnjeno

Kako su istakli, snaga i jačina države ogleda se u kvalitetnom radu njenih institucija i profesionalizmu državnih službenika, ali i u spremnosti državnih organa da zaštiti svakog građanina Crne Gore od izvršilaca ovakvih gnusnih djela

Demokratska Crna Gora najoštrije osuđuje jučerašnji napad na načelnika Istražnog zatvora, Predraga Spasojevića.

“Ovakav kriminalni čin je, ne samo, nedopustiv, nego i ponižavajući za kompletno naše društvo i državu koja se kako vidimo još uvijek nije oslobodila kriminogenih struktura koje ni dan danas ne prezaju od ataka na službena lica koja obavljaju svoj posao odgovorno, hrabro i u skladu sa zakonom i Ustavom. Ne smijemo dozvoliti da kriminal upravlja Crnom Gorom, niti se smije dozvoliti da organizovane antisistemske grupe pokušavaju poslati zastrašujuće poruke poštenim i profesionalnim državnim službenicima, koji na svakom mjestu i u svim prilikama sprovode zakon u skladu sa očekivanjima i potrebama sistema i građana Crne Gore”, navode Demokrate.

Kako su istakli, snaga i jačina države ogleda se u kvalitetnom radu njenih institucija i profesionalizmu državnih službenika, ali i u spremnosti državnih organa da zaštiti svakog građanina Crne Gore od izvršilaca ovakvih gnusnih djela.

“Zato počinioci ne smiju proći nekažnjeno. Apelujemo na nadležne državne organe da pod hitno reaguju i preduzmu sve zakonom predviđene mjere, kako bi zaštitile dignitet i obezbijedile sigurnost na radnom mjestu svim zaposlenim u ZIKS-u”, poručuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve