Petak, 12 Jula, 2024
Rubrika:

Definisali buduće aktivnosti u cilju zaštite i promocije Gorice

Tom prilikom, kako je saopšteno iz Glavnog grada, organizacija ''Parkovi Dinarida'' donirali su protivpožarnu opremu koja će unaprijediti djelovanje Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice

Agencija za upravljenje zaštićenim područjima Podgorice AUZPG i Služba zaštite i spašavanja potpisale su memorandum o saradnji sa organizacijom “Parkovi Dinarida”.  Memorandumom su definisane aktivnosti koje će se u narednim mjesecima sprovesti u cilju zaštite i promocije prirodnih vrijednosti spomenika prirode Park šuma Gorica.

Tom prilikom, kako je saopšteno iz Glavnog grada, organizacija “Parkovi Dinarida” donirali su protivpožarnu opremu koja će unaprijediti djelovanje Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice.

Direktor Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Dragutin Đeković kazao je da će se zahvaljujući unapređenjem ove saradnje i jačanjem kapaciteta doprinijeti boljem očuvanju zaštićenih područja.

“Saradnja gradskih institucija i Parkova Dinarida, kao regionalne organizacije značajno će pomoći Agenciji, da na moderan, inovativan i efikasan način aktivno sprovodi mjere unaprijedjenja i zaštite brda Gorice. Radujemo se budućoj saradnji i ujedno pozivamo sve naše sugrađane kojima je Gorica u srcu da doprinesu da je zajedničkim snagama sačuvamo i još ljepšu i očuvaniju ostavimo budućim generacijama”, kazao je Đeković.

Predsjednik Parkova Dinarida, Zoran Mrdak istakao je da mu je zadovoljstvo što ova organizacija može doprinijeti očuvanju zaštićenih područja i na teritoriji Podgorice.

“Zadovoljstvo nam je da kao regionalna organizacija koja okuplja preko 100 zaštićenih područja Dinarskog luka, možemo da doprinesemo očuvanju Park šume Gorica kroz jačanje kapaciteta Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice koja je ujedno i naš član”, zaključio je Mrdak.

Pored nabavke protivpožarne opreme, kako se navodi, u okviru projekta “Za očuvanu Goricu” planira se postavka informativnih tabli koje će biti prilagođene slijepim i slabovidim osobama, kao i formiranje grupe volontera koja bi bila obučena za vršenje nadzora u zaštićenom području i postupanja u slučaju nastanka požara za šta će imati podršku Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada.

“Planirano je da grupa volontera bude na raspolaganju Agenciji za upravljanje zaštićenim područjima Podgorica čime bi se značajno ojačali njeni kapaciteti i unaprijedile aktivnosti”, zaključuju iz Glavnog grada.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve