Internista kardiolog dr Davor Kumburović biće direktor Opšte bolnice Kotor u naredne četiri godine.

Kotor

Na osnovu javnog konkursa, ovu odluku koja stupa na snagu danas (2. jul 2020. godine) donio je ministar zdravlja u Vladi Crne Gore Kenan Hrapović.

Doktor Kumburović je rođen u Kotoru 28. avgusta 1978. godine gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju.

Medicinski fakultet u Kragujevcu upisao je 1997/ 98. godine, a završio 2004. godine.

Nakon obavljenog pripravničkog staža, polaže i obavezni stručni ispit u Beogradu.

Potom počinje da radi u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Kotoru, a nakon toga u Opštoj bolnici Kotor.

Specijalizaciju iz oblasti interne medicine upisuje 2006. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu i završava je u roku. Subspecijalizaciju iz oblasti kardiologije na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu završio je sa odličnim ocjenama.

Doktorske akademske studije – izborno područje : eksperimentalna i primijenjena fiziologija sa sportskom medicinom upisao je školske 2012/13 godine. Usmeni doktorantski ispit položio je u junu 2019. godine, a u izradi je doktorka disertacija.

“Veliki je profesionalni izazov biti na čelu kotorske Opšte bolnice i vjerujem da će u ovom delikatnom vremenu u okviru kojeg se borimo sa pandemijom korona virusa, medicinski radnici i dalje marljivo odgovarati brojnim ozbiljnim zadacima koji su pred zdravstvenim sistemom”, kazao je u izjavi za Radio Kotor Kumburović.

Učesnik je brojnih evropskih i svjetskih kongresa iz oblasti kardiologije i autor mnogih stručnih radova.

U Opštoj bolnici Kotor radi od 2006. godine.

Doktor Kumburović je omiljen među pacijentima koji ga opisuju kao veoma posvećenog ljekara, profesionalca koji je pažljiv i veoma dostupan, a naši stariji sugrađani koji imaju kardiovaskularne probleme kažu da je posebno delikatan njegov pristup ovoj populaciji.

Predsjednik je kotorskog Fudbalskog kluba “Bokelj” dvije godine.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve