Već 25 godina, Svjetski dan slobode medija predstavlja godišnji podsjetnik da je sloboda medija kamen temeljac u svakom demokratskom društvu, kazala je šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davije, povodom Svjetskog dana slobode medija koji se obilježava sjutra, 3. maja.

Davije

Čestitajući crnogorskim novinarima ovaj poseban dan, Davije je dodala da ovog 3. maja novinari i medijski profesionalci odvoje trenutak i budu ponosni na ulogu koju su odigrali tokom krize izazvane koronavirusom, pružajući objektivno i aktuelno izvještavanje.

“Novinarstvo bez straha ili naklonosti“, ovogodišnja tema Svjetskog dana slobode medija, usredsređena je na nezavisno i profesionalno novinarstvo u sve složenijem medijskom okruženju.

Davije je napomenula da se ova tema podudara sa programskim pristupom Misije koji podržava pluralističke, nezavisne i profesionalne medije koji doprinose razmjeni mišljenja i ideja.

“Misija će nastaviti da podržava medije u njihovim naporima da odigraju konstruktivnu ulogu u crnogorskim demokratskim reformskim procesima“, kazala je Davije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve