Utorak, 6 Juna, 2023
Rubrika:

Danas komemoracija povodom smrti Saše Petrovića

Komemoracija povodom smrti istaknutog glumca Saše Petrovića, čije će vrsne uloge na teatarskoj sceni i filmskom platnu ostati upisane za sve buduće generacije, biće održana danas u Kamernom teatru 55

Komemoracija povodom smrti istaknutog glumca Saše Petrovića, čije će vrsne uloge na teatarskoj sceni i filmskom platnu ostati upisane za sve buduće generacije, biće održana danas u Kamernom teatru 55.

“U ovim vremenima, kada se mržnja ponovo budi, nestaju dobri ljudi. Sa Sašom je nestao još jedan osmijeh. Saša Petrović je bio spoj energije, razigranosti, duhovitosti i osjećanja. Kamerni teatar 55 je bio privilegovan što je imao takvog glumca u svom ansamblu”, navode u Kamernom teatru 55 tim tužnim povodom.

Saša Petrović je igrao u predstvama “Krokodil Lacoste”, “Kad bi naglas govorili”, “Tri sestre” te u ostvarenjima “Hajde da se volimo”, “Ovo malo duše”, “Kuduz”, “Ničija zemlja”, “Lud, zbunjen, normalan”, “Vratiće se rode”, “Gori vatra” i “Nafaka”.

Prvu glavnu filmsku ulogu je ostvario u filmu Srđana Vuletića “Teško je biti fin” za koju je dobio nagradu “Srce Sarajeva” za najboljeg glumca.

U galeriji Kamernog teatra 55 “Gabrijel” ujedno će biti otvorena knjiga žalosti kako bi se svi koji žele upisali za posljednji ispraćaj Petroviću.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve