Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

Dan Vojske Crne Gore obilježen u Baru

Sedmi oktobar kao Dan Vojske Crne Gore obilježava se u znak sjećanja na slavnu Barsku bitku na Tuđemilima 1042. godine, kada je vojska kneza Vojislava pobijedila daleko snažniju vizantijsku i na taj način uspjela da odbrani nezavisnost prve crnogorske države

Povodom obilježavanja 7. oktobra, Dana Vojske Crne Gore danas su položeni vijenci na spomenik crnogorske vojske u Tuđemilima.

Ispred delegacije Vojske Crne Gore vijenac su položili načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Zoran Lazarević, v.d. zamjenika komadanta Mornarice Vojske Crne Gore kapetan korvete Slobodan Tomašević i v.d. komadanta Vazduhoplovstva Vojsce Crne Gore potpukovnik Bojan Popadić.

“Vijenac je položio i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević koji je delegaciji Vojske Crne Gore i svim pripadnicama i pripadnicima Vojske uputio iskrene čestitke povodom praznika istučući da zaslužuju najdublje poštovanje i zahvalnost zbog spremnosti da u svakom trenutku budu na braniku mira i bezbjednosti građana Crne Gore, pa će stoga u Opštini Bar uvijek imati punu podršku i otvorenog partnera”, saopšteno je iz Opštine Bar.

Sedmi oktobar kao Dan Vojske Crne Gore obilježava se u znak sjećanja na slavnu Barsku bitku na Tuđemilima 1042. godine, kada je vojska kneza Vojislava pobijedila daleko snažniju vizantijsku i na taj način uspjela da odbrani nezavisnost prve crnogorske države.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve