Dan je Opštine Tivat. Sedamdeset i pet godina nakon oslobođenja, Tivat je ostvario dinamičan i svestran razvoj, zauzimajući visoko mjesto na listi brzorastućih kvalitetnih turističkih destinacija, smatra prvi čovjek grada Siniša Kusovac.

foto RTCG

Sa svečane sjednice povodom dana Opštine Tivat, poručeno je da je uprava grada ponosna na svijetlu prošlost, na aktuelni trenutak razvoja grada, ali i da su ubijeđeni u blistavu budućnost i dalji napredak.

On je prisutne podsjetio na činjenicu da Tivat danas ima konture prefinjene turističke destinacije, što ga svrstava u sam vrh elitnog turizma u Crnoj Gori.

Taj grad u ovoj godini posjetilo je 24 odsto više turista nego prethodne i ostvareno je preko million noćenja.

“U proteklih 12 mjeseci, u razvoj grada investirana su značajna sredstva, a u oko 30 projekata uloženo je više od 10 miliona eura. Dalji razvoj infrastrukture, naročito iz oblasti saobraćaja, komunikacija, sporta i obrazovanja, biće u fokusu perioda pred nama. Izražavam iskreno profesionalno i lično zadovoljstvo što će najkasnije za 30 dana u Tivtu biti završeno i otvoreno nekoliko objekata od velikog javnog i interesa za građane”, kazao je predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac.

Među tim objektima su dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, te prostorije za Crveni krst, koji će nakon više decenija boravka u montažnom objektu konačno dobiti dom kakav zaslužuje. Investicija je vrijedna oko 900 hiljada eura.

“Potom sportskim terenima u Donjoj Lastvi, u koje je investirano oko 200 hiljada eura. Ovaj projekat je još jedan pokazatelj da smo planirali ujednačen razvoj svih djelova grada. Pomoćni teren Fudbalskog kluba Arsenal, vrijedan oko 100 hiljada eura”, zaključio je Kusovac.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve