Turistička organizacija Glavnog grada – Podgorice, Opština u okviru Glavnog grada – Golubovci i JP Nacionalni parkovi Crne Gore – NP Skadarsko jezero organizuju tradicionalnu manifestaciju „Dan krapa”, u nedjelju, 2. juna, sa početkom u 10 sati, na lokalitetu Plavnica.

Svi posjetioci biće, kako navode, biti u prilici da uživaju u degustaciji raznovrsnih jela od krapa, te drugih specijaliteta specifičnih za ovaj region, a biće organizovana i besplatna vožnja čunom, kao autohtonim sredstvom prevoza.

Drugi dio programa biće takmičarskog karaktera, gdje će kulinari po tradicionalnoj recepturi pripremati jela i čorbe od krapa, a za najbolje su obezbijeđene vrijedne nagrade.

Čitav doživljaj biće upotpunjen i bogatim kulturno-zabavnim programom tokom kojeg će nastupiti Folklorni ansambl Crna Gora, Kvartet Lanterna i Šćepan Stojanović sa bendom.

Manifestacija se organizuje petu godinu zaredom, u cilju isticanja kulturnih, ambijentalnih i tradicionalnih vrijednosti, te turističkih potencijala Skadarskog jezera, a ujedno i najave početka ljetnje turističke sezone.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve