Dakino “objedinjavanje” se ponovo svodi samo na Front

Biznismen Miodrag Daka Davidović već nekoliko mjeseci kontaktira crnogorske opozicione partije pokušavajući, kako je nedavno izjavio, da “objedini desetak srpskih stranaka u jedinstven okvir”, ali je već na početku naišao na odbijanje Demokrata, saznaju DN.

Davidović je prije nekoliko dana gostujući u emisiji TV Kopernikus kazao da srpski narod u Crnoj Gori danas „živi u golgoti“, a da su srpske stranke „dotakle dno“.

“Trebalo bi objediniti desetak srpskih stranaka u jedinstven okvir, da bi se složnije s podrškom naroda odupirali prijetećoj asimilaciji u novocrnogorski identitet. Taj jedinstven srpski okvir bi trebalo da ima oslonac u Srbiji i Rusiji i te spone treba učvršćivati. Podržavam stav patrijarha Irineja koji je položaj srpskog naroda u Crnoj Gori doveo u vezu sa položajem srpskog naroda u nezavisnoj državi Hrvatskoj i Osmanskom carstvu”, kazao je Davidović.

Nijesmo uspjeli da saznamo sa kojim strankama iz Crne Gore je Davidović kontaktirao. Poznato je da on ima izuzetnu saradnju sa Demokratskim frontom, a u nekim medijima je označavan i kao glavni finansijer tog političkog saveza.

Nezvanično saznajemo da je Davidović imao namjeru da razgovara i sa Aleksom Bečićem, predsjednikom Demokratske Crne Gore, ali da je već dobio signale da je to uzaludan posao.

Zvanično, Dnevnim novinama su u Demokratskoj Crnoj Gori saopštili da nijesu imali nikakve kontakte sa Davidovićem.

“Ne vjerujemo ni da će ih biti ubuduće. Nijesmo ih imali ni do sada, i ne vidimo razloga da ih i bude”, kazali su Dnevnim novinama u ovoj partiji.

U svakom slučaju, ako se Davidović odluči da okuplja opoziciju na raspolaganju mu ostaje Demokratski front, eventualni razgovori sa Ujedinjenom Crnom Gorom, čiji su članovi, većinom, i bili u Frontu, a možda i Socijalistička narodna partija koja se u posljednje vrijeme primakla DF-u.

Poslanik Ujedinjene Goran Danilović u posljednje vrijeme govori ono što, izgleda, ne odgovara DF-u, a vjerovatno ni Davidoviću. On se zalaže za prelaznu vladu koja bi pripremila izbore.

SNP, odnosno Vladimir Joković, ima problema sa velikim brojem članova Glavnog odbora zbog široke saradnje sa Frontom.

“Objedinjavanje” opozicije, kako se izrazio Davidović, je stari problem u Crnoj Gori i pitanje je da li će on imati dovoljno strpljenja i volje da se pored biznisa bavi politikom.

izvor: Dnevne novine

Komentari

avatar