Petak, 12 Avgusta, 2022
Rubrika:

Da li je novinar-provokator po nalogu isljednika Milivoja morao da iscenira incident u Delti?

Otvara se pitanje da li je Otašević imao nalog da po svaku cijenu iscenira incident, pa je kad je iscrpio sve opcije i kad nije izazvao reakciju koju je želio od strane Bećirovića, Šoškića i Mijatovića, posegao za posljednjim očajničkim potezom – da prijetnjama i bahatim ponašanjem iscenira aferu?

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, osim što je koristio novinare Vijesti, Dana i Nove Pobjede za širenje propagande, takođe ih je upotrebljavao za obavljanje prljavih poslova u obračunu sa neistomišljenicima i konkurencijom, što se, kako smo juče ukazali, najbolje uočilo po metodologiji fabrikovanja lažne “afere Delta”.

Samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić: “Oni koji žele da čuju glavnog specijalnog tužioca, oni ga nemaju bez jednoga”, “Taj novac dalje nije odio, do sadašnjih saznanja“

U incidentu u Delti, koji je kako se sumnja, isceniran po nalogu SDT-a, učestvovao je novinar Dana i bivši novinar Vijesti Vladimir Otašević, čiji je krajnje sumnjiv iskaz poslužio za propagandnu tiradu laži i manipulacija na kojima je građena lažna afera.

Osim što medijske ispostave SDT-a ćute na priznanje Otaševića da je tužilac Miloš Šoškić meta njegovog proganjanja, o čemu smo već pisali, niko od pomenutih propagandista nije objavio ključni detalj koji se desio nakon što su Šoškić, biznismen Zoran Bećirović i Mladen Mijatović odlazili iz Delte.

Portal Aktuelno dobio je kopije zapisnika izjava koje su pred Osnovnim državnim tužilaštvom dali svi učesnici takozvanog “incidenta” u Delti, ali i kopiju rješenja ODT-a o odbacivanju krivične prijave koju je Otašević podnio protiv Mijatovića zbog nepostojećeg napada.

Prije nego što uđemo u mrežu tužilačko-medijskih laži i manipulacija, posebno moramo izdvojiti detalj koji u potpunosti diskredituje Otaševića i jasno ga iz uloge “žrtve”, kako je sam sebe uz svesrdnu medijsku promociju prikazao, predstavlja u kontekstu koji mu pripada – kao agenta novinara-provokatora koji se u tržnom cetrnu Delta našao po unarijed naloženom zadatku.

Otašević u svom iskazu nakon isceniranog  “incideta” u Delti navodi da su se nakon razgovora sa njim Bećirović, Šoškić i Mijatović udaljili.

“Ja sam ostao na istom ovom mjestu, ali se Mijatović nakon što se udaljio nekih pet do 10 metara, vratio i uputio mi riiječi ‘praviš mi veliki problem, ja čuvam ovog čovjeka, on je ugrožen’, nakon čega je otišao”, navodi se u iskazu koji je Otašević dao ODT-u dva dana nakon događaja u Delti.

Novinar-provokator u akciji

“Novinar” Dana je, međutim, “izostavio” jedan veoma važan detalj koji je jasno naveden u iskazu Mijatovića pred tužiocem i u kom leži razlog zbog kog se vratio kod Otaševića.

Vidjećete ga, zapamtićete vi mene, sad ću da vam zagorčam život. Mrtvi ste”, su riječi koje je Otašević uputio Bećiroviću, Šoškiću i Mijatoviću nakon što su krenuli da se udaljvaju od njega!

Ova rečenica se eksplicitno navodi u iskazu Mijatovića koji je rekao pred tužiocem da se “nakon ovih riječi revoltiran i u čudu vratio kod Otaševića i rekao mu ‘Šta ćeš ti više od mene i pušti me više’”. Dakle – Mijatović se nije tek tako vratio jer je “nasilan” i jer je želio da “fizički ugrozi” Otaševića, već zato što su njemu i njegovim prijateljima upućene jasne prijetnje! Većina ljudi, moramo se saglasiti, bi nakon ovakvih prijetnji reagovala na mnogo burniji način.

Da je Otašević “izostavio” ovaj ključni detalj događaja u Delti primjetila je i tužiteljka Ivana Vuksanović u rješenju o odbacivanju krivične prijave protiv Mijatovića.

“Na snimku se jasno vidi da osumnjičeni (Mijatović) kreće da odlazi i vraća se nakon par koraka, a na riječi koje mu je očigledno uputio oštećeni (Otašević), isti se vraća i prilazi oštećenom i gura ga gornjim dijelom grudi u predjelu njegovih grudi…”, navodi se u rješenju o odbacivanju presude. U rješenju tužiteljke se takođe navodi:

“Na snimku video nadzora izuzetog sa sigurnosne kamere iz knjižare “Mamut”, jasnije se vidi konkretan fizički kontakt osumnjičenog (Mijatović) i oštećenog (Otašević) nakon odlaska svjedoka Bećirovića i Šoškića, pa se tako uočava da u trenutku kada osumnjičeni (Mijatović) odlazi i okrenut je leđim prema oštećenom (Otašević), isti mu očigledno upućuje neke riječi obzirom da se u mimici lica vidi da govori i to okrenut u pravcu u kojem je otišao osumnjičeni…”.

Treba dodati da Mijatović nikad nije negirao da je grudima dodirnuo grudi Otaševića.

Iz svega navedenog se jasno da zaključiti zašto je tužiteljka odbacila krivičnu prijavu Otaševića, ali je takođe očigledno da se snimak sigurnosnih kamera, iskaz Mijatovića i viđenje tužiteljke poklapaju gotovo u potpunosti. Jedina verzija priče koja je, blago rečeno, u sukobu sa činjenicama je ona koju je, po ko zna čijim savjetima, iznio Otašević.

Jasno je da Otaševiću niko nije prijetio u Delti i da je on izgleda jedini koji je posezao za prijetnjama. Očigledno je da nije uspio da iscenira incidet, i da teško može da objasni kakav je to “stravični napad” koji nijesu uočile desetine ljudi koje su, kako se vidi na snimku nadzornih kamera, mirno prolaze dok je novinar Dana pričao sa Bećirovićem i Mijatovićem.  

Otvara se pitanje da li je Otašević imao nalog da po svaku cijenu iscenira incident, pa je kad je iscrpio sve opcije i kad je “iskuliran” od strane Bećirovića, Šoškića i Mijatovića, posegao za posljednjim očajničkim potezom – da prijetnjama i bahatim ponašanjem iscenira aferu? Da je ovakav scenario više nego vjerovatan govore i ostala “mimoilaženja istine” u Otaševićevom iskazu, o čemu ćemo detaljno pisati u narednom tekstu.

Podsjetimo, ovakve metode i način postupanja nijesu ništa strano specijalnom tužiocu Milivoju Kantiću koji se ponaša kao što su to činili agenti UDBE u periodu od 1948 – 1951. godine, pa stoga nije na odmet podsjetiti na hajku koju je SDT vodio protiv Bećirovića i portala Aktuelno zbog sms poruka.

Sve je postalo jasno nakon što su prvo Osnovni, a nedavno i Viši sud u Podgorici u potpunosti odbacili kao neosnovnu pravnu konstrukciju protiv Bećirovića.

Sada je već postalo jasno da je Katnić u napadu na Bećirovića i portal Aktuelno stavio lične motive ispred struke.

Kako je bilo i očekivano, u objavljivanju brutalnih laži prednjačile su dnevne novine Vijesti i istoimena televizija i portal.

U medijskim napadima posebno se isticala klerikalna medijska ispostava KOS-a – dnevni list Dan.

Ova bivša medijska ispostava KOS-a i glasilo Srpske pravoslavne ckve, po svemu sudeći, je služilo kao posrednik između specijalnog tužioca Katnića i predsjednika advokatske komore Zdravka Begovića.

Ono što posebno treba naglasiti je da isljednik Milivoje Katnić – samoproklamovani tajnovidac koji sve zna i sve vidi, nije našao za shodno da odgovori na mnoštvo ozbiljnih pitanja koje je Bećirović postavio u saopštenju prije pet mjeseci.

U.P.A

Najnovije

Milatović: Nećemo (s)pakovati kofere

Povodom Međunarodnog dana mladih, 12. avgusta, saopštenjem se oglasila predsjednica Savjeta mladih DPS Crne Gore Sonja Milatović. Njeno obraćanje prenosimo u cjelosti:  Danas je 12. avgust. Dan...

Smijenjen direktor AEM-a Goran Vuković

Direktor Agencije za elektronske medije Goran Vuković razriješen je na današnjoj sjednici Savjeta AEM. Za njegovu smjenu su glasala tri člana Savjeta, predsjednik Branko Bošković...

Nastavljena isporuka besplatnih udžbenika

Ministarstvo prosvjete i Zavod za školstvo nastavili su sa besplatnom isporukom udžbenika osnovnim školama u Crnoj Gori. Danas je završena isporuka za IV, V I...

Mejl: Rašford odbio PSŽ

Markus Rašford (24) odbio je odličnu ponudu Pari Sen Žermena u prethodnim danima, objavio je londonski Dejli Mejl. Krilni napadač Mančester junajteda je jasno poručio...

Sudar tri vozila u Virpazaru, povrijeđene tri osobe

Tri osobe povrijeđene su u udesu koji se jutros dogodio u Virpazaru, saopšteno je CdM-u iz Uprave policije. U udesu su učestvovala tri vozila, a...

Najčitanije

Povezano

Specijalni tužilac Turković: Nema dokaza da su kriminalci obezbijedili telefone za Abazovića

Specijalni državni tužilac Miroslav Turković obavijestio je Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića da je mišljenja da dokazi prikupljeni u toku istrage, svojom sadržinom nijesu dali činjenični osnov za...

SDT traži produženje pritvora Jovaniću

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tražilo je od Vrhovnog suda da se Blažu Jovaniću i drugima okrivljenima u tom predmetu produži pritvor, potvrđeno je Portalu RTCG. Jovanić...

Konjević o izjavi Abazovića i ”padanju glava”: Premijer da da objašnjenje SDT-u

Ministar odbrane Raško Konjević poručio je Specijalnom državnom tužilaštvu da pozove premijera Dritana Abazovića kako bi objasnio izjavu sa današnje sjednice Vlade, na kojoj...

Milivoje Katnić je imao ”Limit”, sumnjao da Lazović i Milović rade za kriminalnu organizaciju

Bivši glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić, obratio se lično Europolu 14. septembra 2021. godine u ime Specijalnog državnog tužilaštva i tražio od njih da...

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve