Šef Kriznog medicinskog štaba, Ranko Lazović posavjetovao je sve građane Crne Gore koji žele da ostvare potomstvo, da ovo nije trenutak da razmišljaju na tu temu i da pričekaju dok ne prođe pandemija koronavirusa.

On je to kazao na jučerašnjoj redovnoj konferenciji za medije upitan da prokomentariše “kakvi su protokoli vezano za trudnice i dijele li naši ginekolozi stav iz regiona da oni koji žele da postanu roditelji sačekaju da prođe ova situacija zbog mogućnosti da se virus prenese sa majke na dijete”.

“Uz svu senzibilnost struke i moju lično, da neko bude roditelj i da ostvari potomstvo, mislim da nije trenutak za razmišljanje na tu temu”, rekao je Lazović.

Od jučerašnjeg presjeka u 18:00 pa do 09:00 časova jutros analizirano je 114 uzoraka od kojih je 16 bilo pozitivno na novi koronavirus, tako da se broj inficiranih u Crnoj Gori popeo na 160.

Novooboljeli su registrovani u Podgorici 10, Baru dva, Nikšiću dva, Danilovgradu jedan i Herceg Novom jedan, saopšteno je jutros iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve