Volonteri opštinske organizacije Crvenog krsta uspješno su sproveli akciju podjele osnovnih životnih namirnica domaćinstvima na teritoriji Rožaja koji su u stanju socijalne potrebe, saopšteno je iz Opštine Rožaje.

Izvor: Opština Rožaje

“Rad Crvenog krsta u Rožajama pomognut je od društvenih subjekata i pojedinaca čiji je jedini cilj da se osobama slabog imovinskog stanja, narušenog zdravlja i pripadnicima starije populacije neophodne životne potrepštine dostavljaju na kućnu adresu sve dok traje aktuelna epidemija izazvana koronavirusom.

Opština Rožaje ojačala je kapacitete opštinske organizacije Crvenog krsta tako što je platila nagomilane dugove za struju i telefon, koji su bili isključeni, te obezbijedila više od 60 paketa sa životnim namirnicima”, navode u saopštenju.

Predsjednik Opštine Rahman Husović je prilkom obilaska prostorija Crvenog krsta kazao da su svi resursi lokalnih organa i službi na raspolaganju za brzu i uspješnu realizaciju planiraniha ktivnosti, a u cilju zaštite svih građana Rožaja.

Sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta u Rožajama Jusuf Juka Dacić zahvalio je predsjedniku Opštine Rahmanu Husoviću na, kako je kazao, senzibiltetu koji pokazuje prema humanitarnim aktivnostima i izraženoj brizi za kategorije stanovništva koje su najviše izložene negativnim efektima novonastale situacije, dodaju u saopštenju.

Dacić je kazao i da je u toku dvodnevne akcije podijeljeno preko 200 paketa sa namirnicama.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve