Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
Rubrika:

Crnogorski vojnici na vježbi ”Jadranski udar 21”

Dio Vježbe koji će se održati na poligonu Poček biće realizovan kao VRUĆE i uključivaće bojevo gađanje i upotrebu vazduhoplova, helikoptera, artiljerije i pješadije

Osam pripadnika Vojske Crne Gore uz angažovanje helikoptera BELL 412 učestvuje na NATO vježbi „Jadranski udar 21“ (ADRIATIC STRIKE 21). Vježba je počela juče u Cerklju u Sloveniji, a trajaće do 22. maja.

“Na osnovu Odluke Savjeta za odbranu i bezbjednost Crne Gore, Vojska Crne Gore učestvuje na Vježbi „Jadranski udar 21“ sa osam pripadnika uz angažovanje jednog helikoptera BELL 412. Finansijska sredstva za učešće na ovoj vježbi planirana su Predlogom budžeta Crne Gore za 2021. godinu. Vježba „Jadranski udar 21“ će se izvesti od 13. do 22.05.2021. godine, u Cerklju, Republika Slovenija”, navodi se u odluci Vlade.

Dio Vježbe koji će se održati na poligonu Poček biće realizovan kao VRUĆE (HOT) i uključivaće bojevo gađanje i upotrebu vazduhoplova, helikoptera, artiljerije i pješadije.

“U ostalim područjima na kojima će se održavati vježba, biće realizovana kao SUVA (DRY) (bez bojevog gađanja), upotrebom isključivo resursa za obuku i manevarske municije. Ova područja se odnose na Tolmin, Rzenik, Radeče u Muri”, navodi se u dokumentu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve