Utorak, 9 Avgusta, 2022
Rubrika:

Crnogorski planinari krenuli u pohod na najveći vrh Balkana

Kompanija MTEL podržala je crnogorsku ekspediciju u pohodu na krov Balkana. Portparolka kompanije Ana Martinović kazala je da MTEL ove godine proslavlja 15. rođendan kampanjom Zajedno ka vrhu te da je kao rezultat toga stigla i podrška planinarima

Četvoročlana ekspedicija iskusnih crnogorskih planinara, uz podršku kompanije MTEl, krenula je danas za Bugarsku gdje će u narednih nekoliko dana krenuti u osvajanje najvećeg vrha na Balkanu – Musala koji se nalazi na planini Rili.

Mini ekspedicija koju čine Tatjana Ivanović, Ljerka Tadić, Semir Kardović i Dragutin Vujović, krenuće u osvajanje krova Balkana iz turističkog centra Borovec – žičarom koja vodi do vrha Jastrebec (2369m).

Putovanje nastavljaju preko planinskog doma Musala na visini od 2389 m, zatim uskom stazom koja vodi uz jezera Musala i Alekovo jezero, u kojem se, kada je vedro, ogleda sam vrh Musale.

Naredna stanica je Ledeno jezero, na visini od 2721 m, koje je ime dobilo po tome što je dio površine zaleđen tokom cijele godine.

Kako su kazali članovi ekspedicije, ukoliko ih posluži vrijeme nadaju se uspješnom usponu na Musalu ali dodaju da ni jedan uspon ne treba podcijeniti.

“Planina je izuzetno lijepa, atraktivna, zaravnjena. Međutim u jednom dijelu počinje stjenoviti dio gdje ćemo morati da budemo pažljiviji jer uvjek kada je stijena u pitanju postoji opasnost od odrona. Planina je bogata ledničkim jezerima koja su njen pravi ukras“, kazala je članica ekspedicije Tatjana Ivanović.

Ona je kazala da osim posljednjeg dijela, uspon nije puno zahtjevan.

„Ovo su sve iskusni planinari tako da nećemo imati problema, a nadam se i da će vremenske prilike biti povoljne, da ćemo uspjeti da izađemo na sami vrh i da ćemo razviti zastavu naših prijatelja MTEL-a koji su nas podržali u ovoj ekspediciji“, kazala je Ivanović i dodala da podrška kompanije veoma znači.

„Nama planinarima ekspedicije su teško ostvarive upravo iz finansijskih razloga tako da su ove godine iz kompanije MTEL prepoznali planinare kao ljude koji se bave zdravim aktivnostima i koji rade nešto dobro na promovisanju zdravih stilova života ali i na promovisanju države. Uz njihovu pomoć ćemo se ispeti vrh Musala“, kazala je Ivanović.

Dragutin Vujović, još jedan član ekspedicije, kaže da se radi o prelijepom, ali zahtjevnom usponu.

„Na vrh Musala idemo da proslavimo 15 godina početka rada kompanije MTEL. Naša ekipa je sastavljena od iskusnih planinara koji su već pohodili brojne vrhove po Evropi i svijetu tako da očekujemo najbolje. Očekujemo dobro druženje, a nadamo se i dobrom vremenu koje nas mora poslužiti kako bi došli do vrha. Musala je najveći vrh Balkana i u isto vrijeme je zahtjevan i prelijep. Na planini je puno jezera i najsličniji je našem Durmitoru. Vrh sa 2925 metara nadmorske visine se ne smije podcijeniti.

Uspon je jednodnevan i veliki faktor igraju vremenske prilike jer kada pada kiša zna da bude dosta grmljavine pa moramo voditi računa. Ali mi smo iskusni i ukoliko se nešto tako dogodi neće biti prvi put da se nađemo u takvoj situaciji“, kazao je Dragutin Vujović.

Još jedna dama u ovoj hrabroj i iskusnoj ekipi, Ljerka Tadić, ne sumnja da će osvojiti Musalu.

„Ekipa je spremna. Očekujemo da će nas vrijeme poslužiti i da će uspon biti uspješan. Ne bi trebalo da bude previše zahtjevno. Malo kondiciono, malo tehnički ali smatram da će sve biti kako treba“, kazala je Tadić.

Još jedan iskusni član ekipe, Semir Kardović, kazao je da se nada da ih čeka lijepo vrijeme te da će bez poteškoća stići do vrha.

„Po prognozi nas čekaju dobre vremenske prilike. Sa vrha se mogu vidjeti prelijepa jezera a i planina Rila je sama po sebi atraktivna za vidjeti. Planina je otprilike u rangu sa našim planinama, ali svaka planina ima svoju draž, posebno Rila sa svojim jezerima i ona tako ima tu cjelinu koja daje potpun ugođaj”, kazao je Kadrović.

MTEL: Zajedno sa najhrabrijima

Kompanija MTEL podržala je crnogorsku ekspediciju u pohodu na krov Balkana. Portparolka kompanije Ana Martinović kazala je da MTEL ove godine proslavlja 15. rođendan kampanjom „Zajedno ka vrhu“ te da je kao rezultat toga stigla i podrška planinarima.

“U okviru te kampanje odlučili smo da četvoro divnih planinara pomognemo da odu za Bugarsku na planinu Rilu i da osvoje vrh Musala. Nadamo se da će nam poslati dobrih fotografija i snimaka, a ono što bi nama bilo najdraže je da se na vrhu zaviori mtel-ova zastava“, kazala je Martinović.

Ona je dodala da je MTEL u Crnoj Gori prepoznat kao veliki prijtelj sporta i po tome što su sponzor mnogih klubova iz različitih sportova.

„Ono gdje nas sigurno najbolje prepoznaju je da smo generalni sponzor i košarkaškog saveza Crne Gore i zlatni sponzor Vaterpolo saveza i evo sada podržavamo naše planinare“, kazala je Matinović.

Najnovije

WhatsApp značajno produžio rok za brisanje poruka

Ukoliko se nađete u situaciji da ste na WhatsAppu poslali neku neprikladnu poruku pogrešnoj osobi, sada ćete imati priliku da spasite obraz jer dobijate...

DPS: Prekinuta sjednica Skupštine opštine Herceg Novi dokaz borbe za fotelje i krize unutar...

Na danas održanoj press konferenciji Opštinskog odbora DPS Herceg Novi predsjednik lokalnog odbora Dejan Stojadinović i šef Kluba odbornika Vladimir Kosić komentarisali su jučerašnja dešavanja na tek započetoj...

Ministarstvo finansija sprovelo aktivnosti o likvidaciji Montenegro Works

Ministarstvo finansija je u ime Vlade sprovelo potrebne aktivnosti i definisana postupanja saglasno odluci izvršne vlasti o dobrovoljnoj likvidaciji preduzeća Montenegro Works (MW). “Do kraja...

Beranac optužen da je za četiri mjeseca od CEDIS-a ukrao struju vrijednu skoro 12.000...

Osnovno državno tužilaštvo u Beranama potvrdilo je optužnicu protiv Beranca M.B koji se tereti da je od 22.januara do 22.aprila ove godine ukrao struju vrijednosti skoro...

Isko potpisao za Sevilju na dvije godine

Isko (30), španski reprezentativac i ofanzivni vezista, potpisao je ugovor u Sevilji na dvije godine, potvrđeno je iz kluba. Izuzetni tehničar napustio je Real Madrid...

Najčitanije

Povezano

M:tel: Nagrade od po 1.000 eura za dobitnike Igora Savića i Stevana Žugića

I treće kolo nagradnog konkursa „Zajedno ka vrhu“, koji organizuje kompanija MTEL, obilježilo je mnogo pristiglih radova i veliki broj lajkova na sajtu Zajednokavrhu.me....

MTEL: Za 15 godina snižene cijene telefona i snižena pretplata od 15 eura

U ponudi MTEL-a su sasvim novi Urban Neo paketi, koji imaju više Interneta od svih do sada čak do 1000 GB mjesečno, zatim dodatne...

Pronađeni državljani Češke koji su tokom planinarenja izgubili u reonu Vusanje

Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore pronašli su dvoje državljana Češke koji su se kasno sinoć tokom planinarenja izgubili u reonu Vusanje u Gusinju. Kako...

Za 15. rođendan Mtel-a poklanjamo sniženu pretplatu od 15 eura sa najvećim resursima do sada

U ponudi MTEL-a su sasvim novi Urban Neo paketi, koji imaju više Interneta od svih do sada čak do 1000 GB mjesečno, zatim dodatne gigabajte za društvene mreže,...

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve