Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Rubrika:

Crnogorski državljanin uhapšen u Njemačkoj zbog šverca kokaina

Carinski službenici su u jednom danu kontrolisali dva vozila i zaplijenili rekordne količine droge i falsifikovanog novca, a jednim od njih upravljao je crnogorski državljanin

Carina u Kelnu potvrdila je hapšenje 34-godišnjeg državljanina Crne Gore zbog šverca kokaina, prenijeli su njemački mediji. Carinski službenici su u jednom danu kontrolisali dva vozila i zaplijenili rekordne količine droge i falsifikovanog novca, a jednim od njih upravljao je crnogorski državljanin. Carina nije saopštila identitet našeg uhapšenog državljanina.

Navodi se i da je u njegovom vozilu nađeno četiri “cigle” kokaina, ali nema izvještaja koliko je konkretno kokaina zaplijenjeno u vozilu kojim je upravljao naš državljanin.

Ukupno, u dvije akcije zaplijenjeno je skoro šest kilograma kokaina i heroina, više od 23 kilograma amfetamina i 24.000 eura falsifikovanog novca. Sve se dogodilo prije oko tri nedelje, ali je carina to saopštila tek u petak, prenosi “wdr.de”.

“Svaka od dvije zapljene je izuzetna sama po sebi, ali nikada nijesmo imali dva takva uspjeha u jednom danu. Ulična vrijednost zaplijenjene droge je veća od 620.000 eura”, rekao je Jens Ahland, portparol glavne carinske ispostave u Kelnu.

Navodi se da je državljanin Crne Gore, star 34 godine, kontrolisan u servisnoj zoni Zigburg na A3 ka Frankfurtu. Nakon nejasnih odgovora o svrsi i ruti putovanja, te detaljnijeg pregleda, tragovi kokaina nađeni su na na njegovim rukama. Carina je potom pregledala automobil i pronašla četiri “cigle” kokaina i pametni telefon ispod centralne konzole.

Muškarac je uhapšen i pokrenuta je istraga.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve