Crnogoska policija uhapsila je Ivanu Ivanović (46) na osnovu Interpolove potjernice Rima, koja je za njom bila raspisana prije deset mjeseci zbog sumnje da je član kriminalne organizacije koja se bavila zloupotrebom igara na sreću, utajom prihoda u iznosu od 3,2 milijarde eura i utajom poreza u iznosu od 60 miliona eura.

Ilustracija

Kako prenose italijanski portali, Ivanović je izbjegla hapšenje sredinom novembra prošle godine kada je uhapšeno 18 članova ove kriminalne organizacije, pišu Dnevne novine.

Akcija poreske i finansijske policije Ređo Kalabrije u saradnji sa okržnim sektorom za borbu protiv mafije kodnog naziva “Galasia” otkrila je postojanje više preduzeća koja su nezakonitim poslovima prikupljali novac od klađenjs na poznatim sajtovima “PLANETWIN365” “BETALAND” i “ENJOYBET”.

Nakon opsežne istrage i na osnovu prikupljenih materijalnih dokaza, državno tužilaštvo pri Sudu Ređo Kalabrija Okružna uprava za borbu protiv mafije, odredilo je pritvor za 18 osoba uključujući Ivanu Ivanović, za kojom je raspisana potjernica.

Tužilaštvo je prilikom ove akcije blokiralo i zaplijenilo 23 strane kompanije, 15 kompanija koje posluju na nacionalnom nivou, 33 nacionalne i međunarodne internet stranice koje se bave klađenjem uživo, brojne zgrade, vozila, tekuće račune italijanskih državljana i stranaca, kao i bezbroj dionica kompanija, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na više od 723 miliona eura.

“Industrija igara na mreži vrlo je kritična, jer ne postoje kontrole koje sprečavaju prodiranje mafijaškog kriminala, što stvara ogromnu štetu našoj ekonomiji. Politika mora obratiti pažnju na ove aspekte, jer u protivnom ekonomija neće uspjeti krenuti”, izjavio je Federiko Kafiero de Raho, državni tužilac za borbu protiv mafije, tokom konferencije za novinare, u sjedištu Nacionalne uprave za borbu protiv mafije u Rimu, o istrazi internetskih igara koje su dovele do hapšenja ukupno 68 ljudi i oduzimanja oko milijardu eura vrijednosti zaplijenjene imovine.

Sumnja se da je ova kriminalna organizacija bila u tijesnoj vezi sa “ndranghetom”, najpoznatijom italijanskom mafijaškom grupom kojoj je s jedne strane omogućila da se infiltrira u vlastitu komercijalnu mrežu i reciklira impozantni nezakoniti prihod, a s druge strane sami su privukli značajnu podršku za širenje svoje komercijalne mreže u tom području.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve