Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Crnogorci htjeli do lake zarade, pa aplikacija prestala da radi

U pitanju je klasična piramidalna šema, od koje svi zarađuju, a najviše oni koji su se prvi uključili, kažu sagovornici TVCG. Mnogi su se zbog toga polakomili i podigli kredit u banci s nadom da će za nekoliko dana bili milioneri

U Crnoj Gori u posljednje vrijeme sve su popularnije aplikacije koje korisnicima na internetu nude laku zaradu. Na jednoj od njih u našoj zemlji ima gotovo 5.000 članova koji su ulagali od 100 do 3.000 dolara očekujući veliku zaradu. No, većina ih se juče probudila razočarana jer je aplikacija prestala da radi.

Jedan od korisnika aplikacije “Cheil” u početku nije vjerovao da se do novca može tako lako doći. No, iskušenje je bilo preveliko.

U pitanju je klasična piramidalna šema, od koje svi zarađuju, a najviše oni koji su se prvi uključili, kažu sagovornici TVCG. Mnogi su se zbog toga polakomili i podigli kredit u banci s nadom da će za nekoliko dana bili milioneri.

Jakša Backović iz Uprave policije kaže da u Crnoj Gori funkcioniše Telegram grupa vezano za tu aplikaciju, gdje se priča o načinu korišćenja aplikacije i trenutno ih ima 4.800 članova.

Kako kaže, po operativnim saznanjima, korisnici aplikacije su na čekanju, nema podataka kada će početi da radi i da li će početi da radi.

Policija je upozoravala da bilo kakvo ulaganje na internetu nosi veliki rizik te da uplata novca je isključivo odgovornost onog koji se na to odluči.

TVCG nije saznala u policiji da li je zbog pada aplikacije i gubitka novca bilo žalbi, ali je poznato da je krahom aplikacija Super Like i Speak Asia, koje su istog tipa kao i aplikacija “Cheil” koja je aktuelna u Crnoj Gori, 2,4 miliona ljudi izgubilo novac. Zbog sličnog slučaja u EUROPOL akciji nedavno je uhapšen osoba koja je oštetila 4.000 građana.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve