Utorak, 2 Marta, 2021
Rubrika:

Crnogorce ničemu nijesu naučila iskustva iz Pašićevog vremena

Ponoviću pitanje za Manastirku zdravlja i veselja: Kako se zove onaj koji je mogao spriječiti nečiju smrt, a nije to učinio? Ovđe se ne radi o jednom već gotovo 1.000 smrtnih slučajeva!

Piše: Sreten Vujović

Prije nekoliko dana u medijima je najavljeno kako je počela obuka građanstva za vakcinaciju protiv kovid-19. To me podsjetilo na crni humor iz jednog instituta za duševne bolesnike i pisma koje jedan od štićenika piše svojoj majci:

„Draga mama, Meni je ovđe dobro. Moj drug i ja smo počeli da vježbano skokove sa skakaonice! Doktor je zadovoljan. Ako budemo dobri, rekao je da će bazen napuniti vodom!”

Imajući u vidu sva poniženja koja nova vlast sprovodi nad Crnom Gorom i njenim građanskim vrijednostima, skoro pa da bi se mogli saglasiti sa riječima srpskog istoričara Rakovića, da “Crnogorci imaju mentalitetsku falinku”! Ko bi liše Crnogoraca podnosio ovakav teror, izuzev ukoliko je imalo efekta skakanje za krstom koji je vrhovni crnomagijski vođa bačao u Moraču, bez komande „aport”!

Evo, konačno je stiglo 2.000 vakcina iz „Srpskog sveta”! Ni većeg poniženja ni veće halabuke sa svim „državnim počastima”!

Njih treba, kako predloži jedan građanin, dati onima koji su bili uvijek tu uz nas, u svim teškim prilikama, kad gođ im je trebalo. Naravno, treba je dati popovima!

Crnogorce ničemu nijesu naučila iskustva iz Pašićevog vremena, a da ne govorimo o antičkim mudrostima: „Ne vjeruj Danajcima ni kada darove nose”!

Scena dočeka vakcina je podsetila na predepidemijsku situaciju ispred neke od grobljanskih kapelica sa jednom razlikom što „Đekna još nije umrla…”, i kraja Podoljubovog govora „pa da vam se na dobro vraća”!

Preporučio bih Manastirki zdravlja da vakcine prvo da onim popovima koji su proteklih dana vašarili po KBC-u i pričešćivali pacijente oboljele od korone, uz obevezan pozdrav „Вјечнаја памјат”! Da ne zaboravi, neka to bude obavezno na ćirilici!

Apostolat zdravlja i veselja uveo je nove mjere! Zabrana rada ugostiteljskih objekata na Cetinju, a nije otkriveno žarište, makar kada je Prijestonica u pitanju, premda je u svakoj bolijesti primarna dijagnostika! Žarište svakoga zla, pa i pandemije se nalazi u Cetinjskom manastiru, liše Sv. Petra Cetinjskoga, čemu svjedoči i neslavan rekord po broju oboljelih i umrlih na globalnom nivou, a zahvaljujući najviše masovnim okupljanjima u organizaciji ove paracrkvene i paramilitarne organizacije pod „dirigentskom palicom” Beogradske patrijaršije!

Ponoviću pitanje za Manastirku zdravlja i veselja: Kako se zove onaj koji je mogao spriječiti nečiju smrt, a nije to učinio? Ovđe se ne radi o jednom već gotovo 1.000 smrtnih slučajeva!

Pandemija u Crnoj Gori traje više od 100 godina, sa izvjesnim oscilacijama, a svoju kulminaciju postigla je litijaškim akativnostima, praveći od učesnika zombi marionete zadojene fanatizmom, koji sa hrišćanskim učenjem nema ama baš nikakve veze, osim ako te i ostale aktivnosti smjestimo u kontekst Sodome i Gomore, čemu u dobrom dijelu svjedoče i brojni skandali povezani sa kliricima SPC!

Kada su ove strukture u pitanju na sceni imamo nekoliko „-izama”: pravoslavni fundamentalizam, klerofašizam, i najprostiji vid ideološkog uticaja, razumljiv širokim narodnim masama je takozvani suhomesnati patriotizam!

Erik Artur Bler (Džordž Orvel) bi kazao:

Jezik političara kreiran je tako da laži zvuče iskreno, a ubistva poštovano.

Uvjeran sam da bi bio ponosan na svoj rad i njegovo ovaploćenje u aktuelnoj društvenoj i političkoj situaciji u Crnoj Gori:

Ko kontroliše prošlost, kontroliše sadašnjost. Ko kontroliše sadašnjost, kontroliše budućnost.

Crna Gora je definitivno velika pozornica Orvelove misli!

 

Najnovije

U utorak sunčano do 18 stepeni

U utorak pretežno sunčano. Na sjeveru prijepodne umjerena ili povećana oblačnost, a po kotlinama moguća magla. Vjetar slab do umjeren, tokom jutra ponegdje i pojačan, sjevernih...

Serija A: Milan bez dva prvotimca protiv Udinezea

Tek što se ekipa kompletirala, Milan će u narednom periodu ponovo biti desetkovan. Predstojeći meč protiv Udinezea propustiće Zlatan Ibrahimović i Hakan Čalhanoglu. Oba igrača povrijedila...

Kotor: Zimske karnevalske fešte kroz dokumentarni zapis

Navikli smo da se Zimske kotorske karnevalske fešte održavaju svake godine u februaru. Zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, JU Kulturni centar "Nikola Đurković" ove...

Požar iznad Budve, nema opasnosti po objekte i građane

Na brdu iznad Budve, nadomak mjesta Stanjevići, rano jutros je izbio požar, a prema pisanju portala RTV Budva nema opasnosti po građane i objekte. ,,Požar...

Evropska komisija podnosi prijedlog o izgledu kovid pasoša

Evropska komisija će predstaviti prijedlog za digitalne antikovid vakcinacione pasoše u martu, koji bi mogli da budu jedan od uslova za slobodno putovanje širom...

Najčitanije

Povezano

Famelja Adams i jahači apokalipse

Piše: Sreten Vujović Crnogorska medijska scena ima uslovno dvije kategorije: One koji se trude da javnost objektivno izvijeste i oštro iskritikuju društvene anomalije, i...

Vujović: ”Ubistvo sa predumišljajem” ili saučesništvo

Piše: Sreten Vujović Ministarka zdravlja i veselja, ili BB, kako je od milošte zovu brojni korisnici „šipak-vakcine“ je nedavno u jednom dopisu Ljekarskoj komori Crne...

Bruka bez lijeka

Piše: Sreten Vujović Jedan student je svojevremeno kazao velikom Hegelu: „Učitelju, Vaše konstatacije se ne slažu sa činjenicama!” „Utoliko gore po činjenice”, odgovorio je ovaj filozof! Već godinama...

Crnogorska pravoslavna crkva na svetosavskoj golgoti

Piše: Sreten Vujović Od trenutka likvidacije Crnogorske autokefalne pravoslavne crkve u kojoj je, gle čuda, kršten i njen uništitelj i negator, Aca (Karađorđević) Palikuća, niti...

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve