Nedjelja, 24 Januara, 2021
Rubrika:

“Crna trojka” okuražila hajkače da krenu u gašenje portala Aktuelno: Zalijećite se slobodno!

Reketaški medij kakav su Vijesti nije mogao da propusti priliku, pa su čovjeku o kome su do skoro pisali najgnusnije pikanterije, dali neograničen prostor da ocrni našu redakciju sve u cilju besramnog obračuna koji je aminovan i podržavan od strane vrha nove vlasti.

Crna trojka crnogorske politike, pod pritiskom svojih nalogodavaca iz medijskog, NVO i crkvenog sektora, dala je prije nekoliko dana javni signal da hajka i brutalni pokušaj gašenja slobodnih medija može da počne. Prošlo je svega par dana nakon javnog poziva na linč  vlasnika i uredništva portala Aktuelno od strane Crne trojke, a na našu adresu su počele da stižu prijave  i prijetnje krivičnim gonjenjem, koje neodoljivo podsjećaju na mafijaško reketiranje sa ciljem ućutkivanja naše medijske kuće.

Aleksa “balabanski apatrid” Bečić, Zdravko Rukoljub Krivokapić, Dritan Nemanja Abazović: Zbog neiskustva i nedostatka političkog stava moraju da slušaju što im se kaže

Najprije su u utorak na adresu Ski Resorta Kolašin 1450 u čijem je vlasništvu portal Aktuelno, stigle tužbe za naknadu nematerijalne štete od strane medijskog tajkuna, suvlasnika koncerna Vijesti i jednog od pokrovitelja koalicije “Crno na bijelo” Željka Ivanovića,  kao i od “novinarke” nekad uglednog, a danas propalog niskotiražnog nedeljnika Monitor Milene Perović Korać.

Takođe treba napomenuti da je ekstravagantni sudija za kog se u javnosti vezuju mnoge kontroverze i koruptivne radnje, Veljko Bulatović poručio preko reketaškog medija Vijesti da je podnio, ni manje ni više, krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu zbog teksta koji smo juče objavili o njemu!?

“Govedo sa krštenicom”, “šupljoglava” i  “ćurka”

Ivanović i Perović Korać su “stare mušterije” verzirane u progonu portala Aktuelno i njegove vlasničke strukture. Ovoga puta  Ivanović  i Daily Press DOO Podgorica u zajedničkoj tužbi za naknadnu nematerijalne štete traže 5.000, odnosno 3.000 eura zbog, kako se navodi, “uvreda koje su ponavljane da bi se namjerno i svjesno tužiocu nanijeli duševni bolovi i patnje, ugrozio psihički integritet i lično dostojanstvo”.

“Inteligentnom, pismenom, obrazovanom i afirmisanom” Ivanoviću zasmetao tekst portala Aktuelno

“Novinarka” Monitora Milena Perović Korać sa druge strane povećala je svoje apetite pa sad traži 6.000 eura, za razliku od prethodne tužbe koju je podnijela protiv portala Aktuelno kada je tražila 1.000 eura manje.

Ivanoviću je zasmetalo što ga u tekstu “Licemerje kapricioznih lidera SDP-a: Nejaki, nedosljedni i slab temelj za Jaku Crnu Goru”, portal Aktuelno naziva “najvećom kuloarskom tračarom u istoriji crnogorskog, možda i regionalnog novinarstva”. Takođe mu je zasmetalo što ispod slike sa njegovim imenom stoji legenda sa sadržajem:

“Štiti prijatelje iz SDP-a: Željko Ivanović (LIJEVO, BEZ ŠEŠIRA), suvlasnik “Vijesti”, medijski reketaš i pokrovitelj SPC, mrzitelj Crne Gore, najveći fan Novaka Đokovića, zaštitnik srpstva i Katnićev medijski pendrek za jednokratnu upotrebu – “Goveče” , “Govedo”, “Govedo sa krštenicom” – tako ga u svom dokumentarnom romanu “Miško Kesedžija i njegove bize (esej o montenegrinskom zlu) zovu autori Marko Vešović i Šeki Radončić

Ivanović je u tužbi koju je podnio naveo da je “inteligentan, pismen, obrazovan i afirmisan kao i da mu to priznaje šira intelektualna domaća i međunarodna javnost već decenijama”. Iako je jasno da je ovo samohvalisanje produkt niskog mišljenja o sebi jer možda i Ivanović više ne sumnja u naše pisanje, nejasno je da li je ovim htio sebi da podigne kredibilitet u očima suda s obzirom da je karijeru počeo kao novinar fabričkog lista “Radoje Dakić“.

Kada je u pitanju Perović-Korać, kod nje su stvari mnogo jasnije – ona jednostavno tuži portal Aktuelno zbog iste stvari zbog koje nas je tužila krajem februara.

Ona navodi da smo u tekstu koji smo objavili nakon njene prve tužbe ponovili uvredljive atribute kojim je autori Šeki Radončić i Marko Vešović opisuju u knjiz “Miško Kesedžija i njegove bize” – “Kerovićka”, “zmija”, “Mitingašev ker”, “zulumćarka”, “smješa ćurke i siledžije”, “biza”, “šupljoglava”, “ćurka”, “tuka”, “medijski siledžija u suknji”…

Nastavak hajke iskusnih reketaša

Podsjetimo, sinhronizovana i orkestrirana serija beskrupuloznih napada vlasničke strukture i dijela novinara medijskog koncerna Daily press, u čijem je vlasništvu i novina Vijesti, na portal Aktuelno, putem zloupotrebe sudskih organa, koja sad doživljava novu kulminaciju, počela je u februaru i martu ove godine.

Nakon što su novinarke nekad uglednog, a danas beznačajnog niskotiražnog nedeljnika “Monitor” Milena Perović Korać  i Milka Tadić Mijović tužile portal Aktuelno, stigla je tužba  suvlasnika Daily pressa Željka Ivanovića. Ivanović i njegove koleginice tražili su da im se isplati po 5.000 eura za naknadu nematerijalne štete koju, navodno, i dalje trpe zbog objavljivanja književnog djela “Miško Kesedžija i njegove bize” autora Marka Vešovića i Šekija Radončića na našem portalu.

Tužba Ivanovića koja je stigla 4. marta je bila peta u posljednjih godinu od strane novinara ili vlasnika ovog medijskog koncerna, a sad ih ima ukupno sedam! Perović i Ivanović, podsjetimo, su krajem marta prošle godine tužili portal Aktuelno zbog prenošenja tekstova iz serijala “Voajer i balerina” autora Šekija Radončića koji je objavljen u Dnevnim novinama.

Crna trojka i poziv na linč slobodnih medija

Međutim, nakon najnovijih tužbi, svima koji to žele da vide postalo je jasno da se od 30. avgusta kada su svetosavske stranke došle na vlast vrši brutalni pritisak sa ciljem gašenja portala Aktuelno koji se istakao kao najveći kritičar antidržavnih, zakulisnih i kriminlanih radnji nove, ali i stare vlasti.

Aleksa Sula Bečić i partijske kolege sa njihovim duhovnim i političkim liderom Amfilohijem “Đedom” Radovićem

Sezonu progona naše medijske kuće zvanično je otvorio paralamentarni debitant u ulozi predsjednika Skupštine Aleksa Sula Bečić. On je u nezapamćenom i skandaloznom presedanu, po nalogu svojih pokrovitelja iz medijskog i NVO sektora komentarisao sudski proces koji je po privatnoj tužbi biznismena i jednog od osnivača portala Aktuelno Zorana Bećirovića pokrenut pred Osnovnim sudom u Podgorici protiv Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i reketaških medija Vijesti i Dana.

Ovoj bizarnoj praksi crtanja meta na čelo vlasnika i uredništva medija, priključili su se još dvije perjanice nove vlasti – budući mandatar Zdravko Rukoljub  Krivokapić i lider URA-e Dritan Abazović, koji su u naručenom tekstu reketaško-režimskog glasila “Vijesti” napali Bećirovića zbog izjave pred Osnovnim sudom u Podgorici. Kada dodamo tužbu i konstantne direktne, indirektne, zvanične i nezvanične pritiske Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori na naš portal, onda slobodno možemo reći da je nova vlast odlučila da u periodu dok je na pozicijama moći realizuje projekat obračuna sa slobodnim i kritički nastrojenim medijima – prije svih portalom Aktuelno.

Abazović, Bečić i Krivokapić (bez boce)

Interesantno je napomenuti da su iste te perjanice nove vlasti koje sad sprovode progon protiv naše medijske kuće, besomučno kritikovali predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da svojim izjavama “crta metu na čelo slobodnim medijima”.

Ekstravagantni Bulatović pljuvač sa klupe

Kao da nalogodavcima progona portala Aktuelno nije bilo dovoljno iživljavanja i sprovođenja pritiska, u hajku se preko istih medijskih kanala kao i Crna trojka, uključio ekstravagantni, kontroverzni sudija Osnovnog suda u Kotoru Veljko Bulatović.

On je juče podnio Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, NN osoba u Sudskom savjetu, ali i uredništva portala Aktuelno zbog teksta koji smo juče objavili pod naslovom “Sudija kotorskog suda prijavljen za prostituciju: ‘Iako sam mu oprostio nastavio je da me vara'”

U svojoj paranoičnoj izjavi objavljenoj u reketaškim Vijestima, Bulatović iznosi teoriju zavjere u koju je navodno umješana predsjednica Vrhovnog suda, Sudski savjet i portal Aktuelno. Šizofrene navode sudije koji je očigledno u panici zbog opskurnih radnji u koje je umješan nećemo komentarisati. Ali treba napomenuti da je veoma korektno od Bulatovića što je priznao, za nas novu okolnost, da je Sudskom savjetu podnijeta pritužba i da se vodi postupak pred Komisijom za Etički kodeks sudija, vezano za okolnosti o kojima je juče pisao portal Aktuelno.

Vijesti ga mjesecima medijski pendrečile, sad mu daju prostor za obračun sa portalom Aktuelno

Naš jedini grijeh u čitavoj priči, očigledno je što smo javnosti predočili sumnje u devijantno, koruptivno i kranje nedolično ponašanje jednog sudije.

Interesatno je takođe što je Bulatović odlučio da napadne našu redakciju preko medija koji je prije samo par godina takođe pisao o njegovom devijantnom ponašanju i lascivnim fotografijama na društvanim mrežama, zbog čega je kotorski sudija postao predmet pažnje regionalnih medija.

Reketaški medij kakav su Vijesti, međutim nije mogao da propusti priliku, pa su čovjeku o kome su do skoro pisali najgnusnije pikanterije, dali neograničen prostor da ocrni našu redakciju sve u cilju besramnog obračuna koji je aminovan i podržavan od strane vrha nove vlasti.

Aktuelno “trn u oku” bestidnim hajkačima

Na osnovu svega što je napomenuto, jasno je da je portal Aktuelno “trn u oku” reketaškim-ucjenjivačkim medijskim i NVO strukturama koji na najperfidniji način žele da steknu materijalnu korist preko svojih ljudi uguranih u strukture buduće vlasti.

Nalogodavci nove vlasti: Portal Aktuelno “trn u oku”

Kad na to dodamo crkvene krugove koje bi najradije u maniru srednjevjekovnih inkvizitora spalile našu medijsku kuću i kontroverzne činovnike za koje se vezuju brojne koruptivne i nečasne radnje, jasno je da je naša redakcija na meti “probrane ekipe” društveno devijentne udružene grupe hajkača.

Osnovni cilj udružene svetosavske, parapolitičke, reketaško-medijske i korumpirane hajkačke družine koja se namjerila na našu redakciju je da ućutka najupornije kritičare da bi nesmetano mogli da sprovode političku strahovladu i postavljaju standarde “istine” koji njima odgovaraju.

I na kraju treba samo napomenuti da je uredništvo portal Aktuelno ponosno na sve tužbe, prijetnje i neosnovane kritike koje dolaze iz ovih opskurnih krugova. To je najbolji znak da radimo dobro svoj posao i to u interesu cjelokupne javnosti, a tek smo počeli…

Slobodno se zalijećite!

Uredništvo portala Aktuelno

Najnovije

Ovo je prognoza vremena za sjutra

U Crnoj Gori sjutra će biti umjereno do potpuno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a tokom noći u planinama na sjeveru...

Sljedećeg ljeta: Varan odlazi iz Reala nakon deset godina

Rafael Varan želi da napusti Real na kraju sezone, prenosi ''Sport''. Njemu ugovor sa Madriđanima ističe za 18 mjeseci, pa je sljedeće ljeto možda i...

Microsoft Edge upozorava na kompromitovane lozinke

Oni koji često koriste Microsoft Edge mogla bi da obraduje vijest da je Microsoft nedavno objavio novo ažuriranje za ovaj pregledač. U pitanju je...

Pandemija ugrozila opstanak britanskih muzeja

Udruženje Art Fund je saopštilo da 60 odsto britanskih muzeja strahuje da neće preživjeti pandemiju korona virusa. Udruženje koje zasniva procjenu na anketi sprovedenoj krajem...

Kovačević: Pozorište preživjelo i ratove i zemljotrese, pa će i pandemiju

Pozorište je preživjelo svako vrijeme, i ratove, i zemljotrese, i pandemije, pa će i ovu, poručio je umjetnički direktor Gradskog pozorišta Dušan Kovačević. Kako...

Najčitanije

Povezano

Urednik i novinarka Vijesti netačnim tvrdnjama i manipulacijama pokušavaju da opravdaju očigledno kršenje kodeksa novinara

Portal Aktuelno objavljuje prepisku Ombudsmanke “Vijesti” Pauline Petričević i advokata biznismena Zorana Bećirovića, Branka Čolovića. Podsjetimo, advokat biznismena Zorana Bećirovića dostavio je žalbu Ombudsmanu dnevnih novina...

Srbija tužila NATO zbog osiromašenog uranijuma

U Višem sudu u Beogradu podnesena je prva tužba protiv NATO-a u ime oficira, vojnika, policajaca i ratnih rezervista oboljelih od kancera, koji su...

Radončić: Abazović je izašao iz šinjela Vijesti

Potpredsjednik Vlade i predsjednik URA Dritan Abazović je izašao iz šinjela koncerna Vijesti koje nazivam medijski kriminalni klan ili medijska mafija, kazao je večeras...

”MEDIJSKI GANG” IZNAD ZAKONA Za novu vlast, Milivoja i SDT neki su ”jednakiji” od drugih

Nova izdajničko-teokratska vlada na čelu sa Zdravkom Podoljubom Krivokapićem u nepuna dva mjeseca svog rada dokazala je da je ogrezla u nepotizmu, partijskom zapošljavanju,...

Komentari

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ZarkoKO
16.10.2020-11:52 11:52

Kako ce da vas istule. Samo da se domognu vlasti.
Nece oni ko DuPeeS pustiti da bilo ko ih dira, previse su svileni.

Dobrota123
16.10.2020-12:16 12:16

Ne radi se o najboljem sudiji tog suda no o najgorem u historiji pravosudja.Taj se lize sa advokatima,druzi sa strankama a posebno voli da se druzi sa raznim kapetanima dugih i kratkih plovidbi.Tu mu nije data prijava sto je gej nego sto na tim sajtovima nudi sebe za s.x uz novcanu naknadu pa se sjetio da se naknadno istetovira da bi prikrio svoju bruku.Mora da je to bas sudijski i niko da se zapita odakle mu denge za raskalasan zivot.Nekadasnji kelner koji je od casne funkcije napravio zloupotrebu i pravi ,biznis’po Kotoru.Mi iz Kotora znamo dobro kako je on ,kvalitetan’to… Pročitaj više »

Cetinje
16.10.2020-12:31 12:31

Dobar dan gospodo sa portala Aktuelno,da pocnem sa potonjom slikom ove dva SPC u CG popa,ovaj lijevi lezi u KCCG i razmislja sto je uradio te ga je Bog kaznio,a lakse mu se zapitati “sto je bumerang”,ovaj pored njega nezadovoljni alkoholicar koji se nalokao kao svinja i zove ujutro u cik zore Nikolu Selakovica potrcka Vucica da “nesto raspravi”sa njim.Na slici duboki naklon gospodinu sa sesirom,a keru pored njega”mjesto/ miran/fuj to.Crna trojka- CRNA da ne moze biti crnja,a sto se “ljuti”ovaj “slatki brat” Bulatovic kad je ISTINA recena o njemu,nema ljutnje “sudija”no stitnik na dupe pa niz varos.Novinarka Perovic-Korac,mora da… Pročitaj više »

Dedinje cetinje
16.10.2020-13:03 13:03

VELJKO ČE DOBITI TUZBU!