Pripreme za doček Nove godine privode se kraju, a većina aranžmana na primorju, kao i u primorskim gradovima, rasprodata je. Svjedoči taj podatak da Crna Gora postaje jedna od najpopularnijih destinacija za doček.

Budva

Direktorica TO Tivat Gabrijela Glavočić kazala je Javnom servise da su ove godine zamislili brojna dešavanja, poput božićni i humanitarnih bazara, ali i gastro fešti, uz nastupe regionalno poznatih izvođača, koji će upriličiti svoje koncerte tokom narednog perioda.

U popularnim planinskim centrima biće teško naći smještaj.

Prema riječima Aleksandra Vlahovića iz TO Kolašin, najveći broj gostiju se očekuje već od perioda katoličkog Božića, kada su kapaciteti kao i prošle godine maksimalno popunjeni.

Predstavnici turističke privrede očekuju dobre rezultate.

Tonči Francisković, predsjednik Udruženja ugostitelja Tivat, rekao je da su ove godine proširili ponudu na cijeli decembar.

“I to se osjeća znači osjeća, prioritetno osjeća Riva, gradska Riva, koja osjeća, koja nikada nije u ovom periodu bila ovako živa kao sada”, kaže on.

Hotelijeri pozivaju građane Crne Gore da 2020. dočekaju u svojoj državi.

“Mislim da smo konkurentni uz sadržaj koji nudimo u samom hotelu, uz sadržaje koji nudi grad, uz dva skijališta koja se nalaze u Kolašinu”, kaže Savo Medenica iz Hotela Bjanka.

Nekima ni cijena nije važna za kvalitet koji nudi Crna Gora, pa je tako, prema riječima Elene Ljiljanić iz hotela Regent Porto Montenegro, aranžman za doček rasprodat u tom hotelu.

Aleksandra Maksimović iz NTO Crne Gore navodi da je naša zemlja po posljednjim istraživanjima prepoznata kao izuzetno sigurna i bezbjedna turistička destinacija.

Dobro organizovan doček Nove godine i praznični program imaju značajne promotivne efekte, ali i finansijski rezultate.

Komentari

avatar