Ministarstvo pravde Crne Gore uputilo je novi zahtjev kolegama sa Kosova kojim su ponovo tražili izručenje Podgoričanina Marija Miloševića, piše Dan.

Milošević

Ovog puta, oni su Miloševića tražili kako bi u Crnoj Gori odslužio kaznu od osam mjeseci zatvora nakoju je pravosnažno osuđen. Na ovaj zahtjev iz Prištine nije stigao odgovor.

“Crna Gora je nadležnim organima Republike Kosovo uputila dopunu molbe za izručenje Marija Miloševića od 9.9.2019. godine, (radi izvršenja kazne zatvora u trajanju od 8 mjeseci po presudi Osnovnog suda u Podgorici K.br. 749/15 od 18.10.2017. godine), na koju za sada nijesmo dobili odgovor”, saopšteno je Danu iz kabineta ministra pravde Zorana Pažina.

Izručenje Miloševića traženo je i ranije kako bi mu se sudilo zbog sumnje da je sa Igorom Mašanovićem i Vukotom Vujačićem, koji su uhapšeni takođe u Prištini, učestvovao u ubistvu Radomira Đuričkovića.

“Povodom molbi za izručenje Marija Miloševića, Igora Mašanovića i Vukote Vujačića, nadležni organi Republike Kosovo dozvolili su izručenje okrivljenih pod odložnim uslovom, do okončanja krivičnih postupaka koji se protiv njih vode pred nadležnim organima zamoljene države. Informacije o eventualnom okončanju krivičnih postupaka i izrečenim kaznama za krivična djela izvršena na teritoriji Republike Kosovo nijesu dostavljene Ministarstvu pravde, a od tih informacija zavisi kada će biti moguće realizovati izručenje traženih crnogorskih državljana”, dodaju iz ministarstva.

Milošević je uhapšen prije nešto više od godinu dana u Prištini, po potjernici Crne Gore. Protiv njega je, osim za ubistvo Đuričkovića, pokrenuta istraga i zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja stoji iza ubistva Miodraga Kruščića i ranjavanja novinarke Olivere Lakić.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve