Srijeda, 24 Jula, 2024
Rubrika:

Crna Gora može koristiti najbolje prakse Mađarske kada je u pitanju razvoj digitalne infrastrukture

''Na sastanku je zaključeno da Crna Gora može koristiti najbolje prakse Mađarske kada je razvoj digitalne infrastrukture i digitalnih servisa u pitanju''

Ministar javne uprave Maraš Dukaj je na današnjem sastanku predstavio sagovornicima ambiciozan plan Vlade Crne Gore i Ministarstva javne uprave, a sve u cilju postizanja adekvatnog nivoa digitalne transformacije Crne Gore.

“Na sastanku je zaključeno da Crna Gora može koristiti najbolje prakse Mađarske kada je razvoj digitalne infrastrukture i digitalnih servisa u pitanju”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Vlasnik 4iG Jászai Gellért upoznao je Dukaja sa pozitivnim iskustvima koje 4iG ima na crnogorskom tržistu i iskazao spremnost za dalje investiranje u Crnoj Gori.

Ambasador Mađarske u Crnoj Gori Jozef Neđeši je istakao da će u kontinuitetu nastaviti da sarađuje sa Vladom Crne Gore i Ministarstvom, i iskazao posebno zadovoljstvo zbog saradnje u oblasti digitalne transformacije, te se i ovom prilikom zahvalio Dukaju na dosadašnjim zajedničkim aktivnostima i saradnji koju ambasada Mađarske ima sa Ministarstvom javne uprave u oblasti digitalizacije.

“Ambasador je takođe iskazao spremnost u pružanju podrške budućim aktivnostima Ministarstva javne uprave”, zaključuje se u saopštenju Ministarstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve