Proširenje Evropske unije (EU) zemljama Zapadnog Balkana biće važan faktor stabilnosti, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova i nacionalne bezbjednosti Malte Majkl Faruđa.

 

Kako navode, tokom učešća na Evropskom forumu o smanjenju rizika od katastrofa, koji se danas i sjutra održava u Rimu, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić je razgovarao sa Faruđom.

Faruđa je istakao da Malta pruža punu podršku Crnoj Gori u oblasti vanrednih situacija, a posebno na planu pristupanja naše države Evropskoj uniji.

“Naša je želja da Crna Gora bude što prije članica EU. Smatramo da će proširenje EU zemljama Zapadnog Balkana biti važan faktor stabilnosti”, rekao je Faruđa.

Naglasio da Malta i Crna Gora ostvaruju kvalitetnu saradnju u gotovo svim oblastima važnim za razvoj dvije države.

Nuhodžić je zahvalio na podršci Malte našim integracionim procesima i istakao važnost saradnje u kontekstu prenošenja malteških iskustava u pregovaračkom procesu.

Saglasili su se da u narednom periodu postoji prostor za dalje jačanje saradnje između dva resora unutrašnjih poslova, kroz zajedničke aktivnosti i projekte od obostranog interesa.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments