Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović učestvuje na 25. zasijedanju Ministarskog savjeta OEBS-a koji se održava danas i sjutra u Milanu.

„Aktuelne krize samo potvrđuju relevantnost koncepta sveobuhvatne sigurnosti OEBS-a i pokazuju značaj uloge koju OEBS ima u obezbjeđivanju jedinstvene platforme za konstruktivni dijalog o najbitnijim bezbjednosnim pitanjima“, istakao je Darmanović, ukazavši na neophodnost čvrste privrženosti osnovnim vrijednostima OEBS-a – poštovanju demokratije, vladavine prava, te ljudskih prava i sloboda.

Na marginama Ministarskog savjeta, šef crnogorske diplomatije je razgovarao sa italijanskim kolegom Enzom Moaverom Milanezijem. Sagovornici su pozdravili priroritete italijanskog predsjedavanja usmjerene na jačanje uloge OEBS-a u cilju smanjenja konflikata, obnove povjerenja, borbe protiv radikalizacije, promocije dobrog upravljanja i borbe protiv korupcije, borbe protiv netolerancije i diskriminacije te jačanja strukturnog dijaloga.

Darmanović je danas u Milanu razgovarao i sa šefom diplomatije Slovačke Miroslavom Lajčakom, ministrom vanjskih poslova Jermenije Zohrabom Mnatsakanijanom, kao i azerbejdžanskim kolegom Elmarom Mamadjarovim.

Delegacija Crne Gore je, tokom Ministarskog savjeta u Milanu, učestvovala na pratećem događaju koji je bio posvećen inicijativi Francuske i Njemačke za sveoubuhvatnu kontrolu malog i lakog naoružanja (SALW) na Zapadnom Balkanu i usvojenoj mapi puta.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve