Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović potpisao je danas u Skoplju sa makedonskim kolegom Nikolom Dimitrovim ugovor o međusobnom uređivanju imovinsko-pravnih odnosa.

Darmanović se u Skoplju, u okviru prvog dana radne posjete Makedoniji, sastao sa makedonskim ministrom vanjskih poslova

Zajednički je ocijenjeno da je potpisivanjem Ugovora napravljen korak naprijed u jačanju ugovorne baze između dvije države.

Darmanović je kazao da intenzivan politički dijalog i saradnja kroz brojne regionalne i multilateralne mehanizme, predstavljaju primjer u regionu i potvrđuju odlične odnose dvije države.

“Zemlje našeg regiona ujedinjene su zajedničkom evropskom perspektivom, koja ujedno predstavlja i podsticaj boljem infrastrukturnom povezivanju i ekonomskom razvoju u okviru Berlinskog procesa i brojnih regionalnih inicijativa”, kazao je crnogorski šef diplomatije.

Dimitrov se zahvalio crnogorskom šefu diplomatije na podršci koju Crna Gora, kao članica NATO-a, pruža Makedoniji u procesu evroatlantske integracije.

Naglasio je da su benefiti članstva u Alijansi vidljivi na primjeru Crne Gore, te da dvije prijateljske države dijele zajedničku viziju prosperitetnog i stabilnog Zapadnog Balkana.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments