Tursitička organizacija Budve (TOB) predstavila je ponudu tog grada na jednom od najznačajnijih centralno-evropskih sajmova turizma, Holiday World, koji se održava u Pragu.

Pored TOB-a, koja je nosilac nastupa, svoju ponudu su predstavile i turističke organizacije Ulcinja, Bara, Kotora, Tivta i Podgorice, kao i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO).

“Prvog dana sajma održan je sastanak sa predstavnicima Privredne komore Češke (ČSOK) i Jugočeške turističke kancelarije, na kojem je bilo riječi o uspostavljanju saradnje između Crne Gore i Jugočeške regije na polju turizma i uspostavljanju direktne avio linije”, dodaje se u saopštenju.

Drugog dana sajma održan je susret sa medijima gdje je predstavljena aktuelna ponuda svih gradova za predstojeću ljetnju turističku sezonu, manifestacije, kulturni i zabavni sadržaj, kao i ponuda za aktivan odmor.

„Ovom događaju prisustvovali su predstavnici nekih od najeminentnijih čeških medija. Kasnije istog dana organizovana je degustacija tradicionalnih crnogorskih proizvoda, pršute, vina i rakije, koje je obezbijedila kompanija Plantaže. Cjelokupan događaj i promociju naše destinacije uveličala je mlada crnogorska solistkinja Dušanka Belada, koja je izvodila obrade crnogorskih izvornih pjesama“, navodi se u saopštenju.

Turističku ponudu Crne Gore u svojim programima nude češki turoperatori i turističke agencije među kojima su Kovotour Plus, Vitkovice Tours, Valaška, Poznanji.

Kovotour Plus će ovog ljeta, u saradnji sa avio kompanijom Smart Wings, organizovati čartet letove iz Praga, Brna, Ostrave i Pardubice.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments