Barska plovidba do kraja godine nabaviće putnički brod koji bi zamijenio Dubrovnik, plovilo hrvatske Jadrolinije, koje održava liniju Bar-Bari-Bar.

Barsku plovidbu u narednoj godini očekuju velike finansijske obaveze, te je novi, povoljniji ugovor sa dosadašnjim poslovnim partnerom, londonskom kompanijom Sea Pioneer, izuzetno važan.

“Očekuje nas remont dva broda koji će koštati 2.000.000 dolara, a obaveze prema kineskoj EXIM banci iznose 4.000.000 dolara, plus tekući troškovi. Zato nas izuzetno raduje novi ugovor koji će omogućiti znatno veći prihod. Ovu godinu završićemo sa svim izmirenim dugovanjima, isplaćenom kamatom – 470.000 dolara i  prvom ratom kredita od 2.000.000 dolara. Nemamo zaduženja, poslujemo po svim svjetskim standardima, radi se o zdravom kolektivu, sa svim isplaćenim obavezama i društveno odgovornoj firmi, koja se trudi da pomogne projekte od opšte društvenog značaja i pojedince koji su u stanju potrebe”, kazao je predsjednik Odbora direktora kompanije, kapetan Ljubomir Kočović, koji je izrazio zadovoljstvo i što su brodovi remontovani i servisirani dok su bili u vožnji, te nije bilo nijednog dana zastoja.

Iz Barske plovidbe AD najavljuju, do kraja godine i nabavku putničkog broda koji bi zamijenio Dubrovnik, brod hrvatske Jadrolinije, koji, nakon rezanja Svetog Stefana, održava liniju Bar-Bari-Bar.

“Ove godine ta linija je ostvarila znatno bolje rezultate. Želimo da je održimo, jer je potrebna Baru i Crnoj Gori, zbog njenog privrednog, turističkog i velikog značaja u prometu ljudi i roba”, kazao je Tihomir Mirković, izvršni direktor Barske plovidbe AD.

Novi brod na tržištu košta 50.000.000 dolara , a nastojanja kompanije jesu u pravcu nabavke polovnog broda, koji bi efikasno opsluživao pomorsku liniju Bar-Bari-Bar narednih 5-6 godina.

izvor: bar-info

 

 

 

 

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments