Crna Gora ima razloga da bude ponosna na svoja dostignuća na planu evropskih integracija, ali i na članstvo u NATO-u, poručila je ambasadorka SAD u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke, u intervjuu TVCG. Rajnke naglašava da SAD žele da podrže Crnu Goru i u reformama koje predstoje.

Kao glavne izazove, ambasadorka Rajnke navodi jačanje vladavine prava, eliminisanje korupcije kao i rezultate na polju slobode medija.

“Pohvaliću Crnu Goru za otvaranje 32 od 33 poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom. Mislim da je to dokaz da je vaša zemlja posvećena pristupanju Evropskoj uniji, a Sjedinjene Države su tu da podrže te napore”, kazala je Rajnke.

Smatra da je EU identifikovala naredne korake.

“To su suočavanje sa korupcijom i njeno eliminisanje ako je to moguće, jačanje vladavine prava i regulatornog okruženja i, generalno, postoji snažna želja da se vide rezultati na polju slobode medija. Mislim da je to važna oblast”, istakla je ambasadorka SAD.

Njena glavna poruka je da smo prijatelji, partneri i saveznici.

“Nadam se da će stvari koje budem radila tokom mog mandata ići u prilog tome, da ćemo to demonstrirati kroz naše akcije. Drago mi je što ću sarađivati sa Vladom Crne Gore i radujem se saradnji”, navela je Rajnke.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve