Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
Rubrika:

CNP: Počele probe za predstavu Nesporazum

Pored režije, Pejanović potpisuje i adaptaciju komada i dizajn svijetla, scenografkinja je Ivanka Vana Prelević, kostmografkinja Lina Leković, za muziku je zadužena Vjera Nikolić, a za scenski pokret Tamara Vujošević Mandić

U Crnogorskom narodnom pozorištu počele su probe za predstavu “Nesporazum” Alberta Kamija, u režiji Damjana Pejanovića, saopšteno je iz ove ustanove.

Pored režije, Pejanović potpisuje i adaptaciju komada i dizajn svijetla, scenografkinja je Ivanka Vana Prelević, kostmografkinja Lina Leković, za muziku je zadužena Vjera Nikolić, a za scenski pokret Tamara Vujošević Mandić.

Asistentkinja reditelja je Minja Novaković, asistentkinja kostimografkinje Mia Đurović, a izvršni producent Danilo Milatović.

Uloge su povjerene Ani Vujošević, Petru Novakoviću, Sanji Vujisić, Radmili Božović i Zoranu Rakočeviću.

Predstava će premijerno biti izvedena u junu na Sceni Studio.

“Ako, postavljajući na scenu ovaj komad, sa pozorišnog igrališta jasno ne poručimo da je došlo vrijeme da shvatimo da u materijalističkom svijetu ne možemo naći nit suštine, i da smo toliko ogrezli u sebičnoj grabežljivosti, u kojoj je sve dozvoljeno kako bi se stiglo do cilja, da ne možemo prepoznati svoga bližnjega, onda zasigurno nećemo uspjeti u našoj pozorišnoj djelatnosti. Razlog za predstavu upravo jeste taj da u sadašnjem trenutku – gdje bukti bratoubilački rat zarad resursa, gdje ljudi ne poznaju svoje srodnike, zaslijepljeni lažnim sjajem materijalističkih dobara – postoji divna prilika da sa scene jasno zagrmimo da je vrijeme da svijet prestane da bude prljava krčma”, kazao je reditelj Damjan Pejanović, navodi se u saopštenju sa potpisom CNP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve