Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

CNP otvara vrata publici: Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja zakazana za 3. i 4. februar

''Želja nam je da publici uskoro ponudimo nove produkcije CNP-a, nastale u prethodnoj godini'' – poručili su iz CNP-a

Nakon pauze u realizaciji repertoara uslovljene restriktivnim epidemiološkim mjerama, Crnogorsko narodno pozorište otvoriće vrata za publiku 3. i 4. februara izvođenjem predstave “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, Iva Brešana, u režiji Luke Kortinem saopšten je iz CNP-a.

Predstava će, u skladu sa aktuelnim mjerama Instituta za javno zdravlje, početi u 18 sati.

Moguće je prisustvo do 50 posjetilaca, uz obavezno nošenje maski tokom trajanja predstave i držanje propisane distance.

Publika karte može kupiti na biletarnici Crnogorskog narodnog pozorišta od ponedjeljka 1. februara, od 9 do 18 sati.
Za ova izvođenja važiće popust od 50%.

“Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” tekst je koji od vremena kada je napisan, davne 1965. godine, uspješno podbada, izvrgava kritici i ruglu, te uznemirava duhove ovih naših prostora.

Ova groteskna tragedija, kako ju je sam autor žanrovski odredio, na žalost i nesreću ovog vremena, a na ponos dramskoj literaturi, bez problema pronalazi put do današnjeg gledaoca.

U “Predstavi Hamleta u selu Mrduša Donja” igraju:
Jovan Dabović, Danilo Čelebić, Julija Milačić, Ana Vujošević, Stevan Radusinović, Dušan Kovačević, Dejan Ivanić, Ana Vučković, Aleksandar Gavranić, Dragan Račić i Jelena Minić.

“U skladu sa razvojem epidemiološke situacije a vodeći računa o zdravlju svih glumaca, zaposlenih u Crnogorskom narodnom pozorištu i publike, naši napori biće usmjereni na nastavak realizacije repertoara u narednom periodu. Želja nam je da publici uskoro ponudimo nove produkcije CNP-a, nastale u prethodnoj godini” – poručili su iz CNP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve