Crnogorska kulturna mreža najoštrije osuđuje sinoćnji pokušaj paljenja crnogorske zastave na zgradi ambasade Crne Gore u Republici Srbiji. Vandalskim gestom od strane grupe građana je poslata šovinistička poruka našoj državi, njenim građanima, ocijenila je ova nevladina organizacija. 
Zastava CG
Saopštenje prenosimo u cjelosti. 
Poruke šovinizma koje su poslate su direktan udar na crnogorsku suverenost i direktan pokušaj miješanja u njene unutrašnje stvari. 
Posebno smo zabrinuti erupciom šovinzma na pomenutom skupu i porukama mržnje koje su upućene na račun crnogorskog ambasadora Tarzana Miloševića i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.
Očito da se dio intelektualne elite Srbije još uvijek ne miri sa uspjesima koje naša država postiže predvođena politikom predsjednika Đukanovića, koji je bez sumnje regionalni líder.
Uopšte nas ne čudi prisustvo poslanika Demokratskog fronta na sinoćnjem skupu, jer su se oni odavno svrstali na strani izdajnika i stranih plaćenika, kojima su dolari ispred ličnog dostojanstva.
Vjerujemo da sinoćnji sramni čin koji kalja obraz Republici Srbiji nije odnos prema Crnoj Gori većinske Srbije. Sigurni smo da ovakav vandalizam ne podržava ni jedan istinski srpski patriota, kojih nije bilo sinoć među okupljenom grupom građana ispred zgrade naše ambasade.
Pretpostavljamo da među vandalima koji su se sinoć okupili nije bilo potomaka srpskih vojnika kojima je crnogorska vojska pravila ostupnicu na Mojkovcu.
Crnogorska zastava je izdržala i ubojitija zrna od sinošnje pirotehnike, i izvojevala pobjede, kao što je sinoć. Ona će se i dalje suvereno vijoriti na Istriveru i u Briselu među punopravim članicama NATO alijanse.
Posebno ponosno će se vijoriti na zgradi crnogorske ambasade u Republici Srbiji, jer naša država zbog svojih gestova nikad neće morati da pogne glavu pred Srbijom i njenim građanima.
Bratska Srbijo hrišćanski je praštati, pa ćemo mi kao hrišćani nakon praštanja događaja iz 1918. godine ti oprostiti i ovaj čin tvojih građana, koji ti kalja lice, a nama šalje poruku mržnje.
Molićemo se Bogu da oprosti šovinizam svima onima koji zarad sitnih ličnih interesa pozivaju da udari brat na brata, kum na kuma i komšija na komšiju.
Ovo reagovanje na šovinizam i mržnju prema našoj državi ćemo završiti porukom DA JE VJECNA CRNA GORA ZIVJELA SRBIJA
0 0 vote
Article Rating
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
View all comments
Sova
Sova
03.01.2020-17:37 17:37

Bravo!